Florentin Pandele l-a sunat pe Marian Ceaușescu, cel care a protestat împotriva Gabrielei Firea, și i-a promis că o să vorbească cu ”doamna primar general” pentru a-l pune pe el să se ocupe de monumentele Revoluiei din București. Convorbirea a fost înregistrată de Marian Moroșanu și postată pe contul său de Facebook, dezvăluie G4Media .

Telefonul de la Pandele a venit după ce Moroșanu a protestat public împotriva Gabrielei Firea, marți noapte la finalul ședinței CEX a PSD, cerându-i acesteia să instaleze plăcuțe la întrarea în Capitală cu mesajul ”București, oraș martir al Revoluției” și reproșându-i că monumentele Revoluției și cimitirul eroilor sunt în paragină. Drept răspuns, Moroșanu a primit ameninţări de la Gabriela Firea, iar întreaga scenă a fost filmată.

Ulterior, Moroșanu a fost chemat de Firea la Primăria Generală, iar în urma întâlnirii aceasta a făcut publică o fotografie prin care a vrut să transmită că nu mai există niciun conflict între ei.

În acest context a avut loc apelul telefonic din partea primarului din Voluntari, Florentin Pandele, către Marian Moroșanu, căruia i-a promis că va va vorbi cu soția sa pentru a-l pune pe el să se ocupe de monumentele Revoluției din Capitală.

Dialogul dintre Pandele și Moroșanu: 

Florentin Pandele: Uite ce-ți propun: eu te invit, numai dacă nu vii să dai din alea în live, să nu începi să faci… Dacă tu găsești de cuviință, eu te invit ca om la mine acasă. Ai cuvântul meu de onoare și de om, ca să mă cunoști și pe mine, am s-o rog, am să vorbesc cu Gabi, te invit la noi, stăm la o cafea, îți spui doleanțele, ca oameni. După care stabilești și te duci…, stabilim cu Gabi și te duci în audiență la ea, cum faci tu. Și lămurim lucrurile. Poate cine știe. Domnule, eu sunt convins că orice prim… dacă eu, care sunt un primar de margine de București, am atâția oameni care sunt nemulțumiți, n-ai cum să împaci toată lumea. Ce spui tu, mi se pare de minim bun simț. Tu spui: uite, domnule, vreau și eu plăcuțele alea (București, oraș martir al Revoluției – n. red.)…

Marian Moroșanu: Nu vreau eu, domnu Pandele, legea o impune! Legea (…) În această capitală, monumentele în memoria eroilor Revoluției sunbt praf. Cimitirul eroilor, cade zidul de acolo. Asta mă deranjează.

Pandele: Bine, uite ce-ți propun eu acum, am să o rog și pe doamna primar general: domnule, tu, în calitate de revoluționar, am să prezint acest subiect încă o dată, cu plăcuțele, plus o îngrijire a monumentelor Revoluției și monumente, probabil, care reprezintă o simbolistică de patriotism național. Eu o spun ca unul care am fost crescut în instituții militare. Dacă eu aș fi în locul doamnei, și-i voi prezenta doamnei primar general, o rog să aibă întâlnirea cu tine, să zică: domnule, uite, se ocupă domnul Marian… cum este numele tău…

Moroșanu: Moroșanu Tivilic Marian dacă vreți să știți.

Pandele: Moroșan

Moroșanu: Mo-ro-șanu Ti-vi-lic Marian

Pandele: Moroșanu Tibilic. De unde ești de țărână?

Moroșanu: Ti-vi-lic. Bucureștean sunt, get beget.

Pandele: Bucureștean, ok. Și zic: uite, se ocupă domnul Mureșan…

Moroșanu: Mo-ro-șanu!

Pandele: Moroșan, domnul Moroșan…

Moroșanu: …șanu, Mo-ro-șanu…

Pandele: Mo-ro-șanu, se ocupă domnul Moroșanu Marian de aceste monumente la modul… nu știu, ca un ONG, ca orice.

Moroșanu: Nu eu vreau să mă ocup, primăria cu acele instituții speciale, departamentele din Primărie

Pandele: Măi, omule…