AUDIO Și apropiații din haită au ajuns să-l înregistreze pe Dragnea! Alertă, pericol iminent!

AUDIO Și apropiații din haită au ajuns să-l înregistreze pe Dragnea! Alertă, pericol iminent!

Liviu Dragnea le-a transmis marți parlamentarilor PSD că ia în calcul convocarea Parlamentului într-o sesiune extraordinară pentru a finaliza modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, potrivit unei înregistrări audio obținute de G4Media.ro . Președintele PSD a discutat despre sesiunea extraordinară în ședința grupului parlamentar din Camera Deputaților.

*** Î nregistrarea poate fi ascultată A ICI 

”Acest proces legislativ nu mai poate fi oprit (modificarea Codurilor penale – n. red.). Cu toate presiunile, cu toate piedicile inventate de Iohannis și uneltele de la PNL, USR și instituții, acest procedeu nu mai poate fi oprit. În acest context, eu vă rog să luați în calcul ca posibilitate să mai prelungim sesiunea cu o săptămână – două. Aș vrea să finalizăm procesul legislativ din Cameră. Florin Iordache este în grafic, nu este în întârziere, dar aș vrea totuși să nu intrăm în vacanța de vară. Deci, dacă e să intrăm într-o sesiune extraordinară, de vină-i Florin (Iordache – n. red.), să nu mă-njurați pe mine. Săptămâna viitoare o să ne vedem din nou să decidem împreună ce va urma. Ar fi păcat să nu ducem procesul legislativ până la capăt”, le-a spus Liviu Dragnea parlamentarilor PSD.

Reamintim că PSD și ALDE au inițiat o amplă modificare a codurilor penale prin intermediul comisiei speciale conduse de Florin Iordache. Deocamdată, lucrările în comisie trenează. Modificările radicale au fost denunțate de asociații ale magistraților, de Opoziție și de o parte a societății civile.

De asemenea, Liviu Dragnea le-a spus social-democraților că pe 9 iunie PSD va organiza un miting nu pentru susținerea Vioricăi Dăncilă, ci ”contra abuzurilor” din România.

”În 9 iunie o să facem un miting și este un miting contra abuzurilor. Este un miting contra abuzurilor care se întâmplă în România de foarte mulți ani de zile. Este un miting care este dorit de mult timp de foarte mulți membri de partid. Toți își doresc, dar e o problemă logistică, de transport”, a mai spus Dragnea.

***  Înregistrarea audio poate fi ascultată AICI

Ce s-a întâmplat în ultimele două sesiuni parlamentare extraordinare: În 2017 a fost adoptată OUG 13, în 2012 a fost suspendat Băsescu

Conform G4Media.ro , Dragnea le-a spus marți parlamentarilor PSD să fie pregătiți pentru o sesiune extraordinară de ”o săptămână – două”. Motivul invocat de liderul PSD a fost finalizarea dezbaterilor pe modificările celor două Coduri penale aflate în acest moment în comisia condusă de Florin Iordache.

Greu de crezut însă că cele două Coduri vor putea fi adoptate definitiv în următoarele șase săptămâni (sesiunea ordinară se încheie pe 30 iunie, iar Dragnea dorește o sesiune extraordinară de încă două săptămâni). Cel mai bun exemplu sunt legile Justiției: dezbaterea parlamentară a fost finalizată în decembrie 2017, dar în urma sesizărilor repetate la Curtea Constituțională din partea Opoziției, a Înaltei Curți și a președintelui Klaus Iohannis, nici astăzi modificările aduse celor trei acte normative nu au intrat în vigoare.

Ultima sesiune extraordinară convocată la ordinul lui Liviu Dragnea a fost în ianuarie 2017, când Guvernul a adoptat OUG 13, prin care au fost dezincriminate total sau parțial o serie de infracțiuni.

O altă sesiune extraordinară, când Victor Ponta conducea PSD și era prim-ministru, a fost convocată în 2012, când a fost suspendat din funcție președintele de la acea vreme, Traian Băsescu.

Miza unei sesiuni extraordinare constă în faptul că o OUG nu poate fi adoptată în vacanța parlamentară. Dacă totuși se întâmplă acest lucru, Parlamentul trebuie convocat în termen cinci zile, timp în care Ordonanța nu intră în vigoare.

”Nimeni nu mai poate opri acest proces”, le spunea astăzi Liviu Dragnea parlamentarilor PSD, referindu-se la modificarea Codurilor penale.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”