AUDIO „Un sat prăpădit cu 7 străzi l-am luat în 2 luni jumătate. Noi nu avem armată. Dacă ne atacă SUA, suntem terminaţi”

AUDIO „Un sat prăpădit cu 7 străzi l-am luat în 2 luni jumătate. Noi nu avem armată. Dacă ne atacă SUA, suntem terminaţi”

Pe canalul de YouTube al consilierului Ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gheraşcenko, a fost publicată o conversaţie telefonică, în care un soldat rus se plânge prietenului său că nu vor învinge niciodată în războiul cu Ucraina şi că Federaţia Rusă nu are armată decât la postul TV „Звезда” (Stea - post de televiziune social şi patriotic federal rus), care este supravegheat de Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse prin Compania TV şi Radio a Forţelor Armate Ruse.

Soldatul susţine că e convins că Vladimir Putin şi Serghei Şoigu (ministrul Apărării) nu ştiu ce se întâmplă pe front, menţionând că unul dintre comandanţii săi a fost concediat după ce a raportat superiorilor adevărul.

Soldatul îi mai mărturiseşte prietenului său că dacă ar putea i-ar executa pe toţi comandaţii săi, în condiţiile în care nu au tehnică militară şi un atac din partea SUA i-ar termina. Epoch Times România a redat întreg dialogul dintre cei doi.
De asemenea, vorbind despre comandanţii săi, soldatul rus îi mărturiseşte prietenului că i-ar pune „pe toţi într-o linie şi fără să clipesc, îi împuşc pe toţi. Sunt nişte nimicuri, comandanţii naibii. Ce fel de comandanţi sunt? Noi nu avem armată de loc. Dacă ne atacă America, suntem terminaţi”.

Mai jos redăm conversaţia telefonică dintre cei doi prieteni ruşi:

Prietenul soldatului rus: Ce zici, îi învingem, sau nu?

Soldat rus: Pe naiba. Cine, noi? Noi nu învingem. Vai de capul nostru. Îţi povestesc mai detaliat când mă întorc. Sunt gata să demisionez chiar mâine. Sunt dezamăgit total de armata noastră, un milion de procente. La naiba. Noi nu avem armată. Ştii cum luptăm noi? Cu ceea ce a rămas din cel de-al Doilea Război Mondial. Dar ucrainenii au de toate, tehnologii noi. La ei oamenii practic nu luptă. Pentru ei luptă tehnica, dar la noi e invers, tehnica nu luptă pentru că nu o avem sau e zdrobită. La noi oamenii sunt trimişi în prima linie şi aproape că nu au mai rămas, cel puţin în regimentul meu.

Prieten: Dar unde sunt?

Soldat: O parte au fost ucişi, sau au scris pur şi simplu cerere de demisie şi au plecat la naiba de aici. Ca să înţelegi: un sat prăpădit cu şapte străzi l-am luat în două luni şi jumătate. Iată acum satul e al nostru. La TV spun doar minciuni, niciun pic de adevăr.

Prieten: Nu. Dar toate canalele de Telegram care transmit că pe front cât de cât e bine, ele doar transmit adevărul.

Soldat: Totul este fake, niciun adevăr. I-am povestit Marinei când i-am dat telefon, sunt gata să-i împuşc pe toţi comandanţii. Am automat, îi pun pe toţi într-o linie şi nici nu clipesc, îi împuşc pe toţi. Sunt nişte nimicuri, comandanţii naibii. Ce fel de comandanţi sunt? Noi nu avem armată. Nu avem deloc. Dacă ne atacă America, suntem terminaţi.

Prieten: În America se întâmplă la fel ca şi aici.

Soldat: Nuuu...

Prieten: Poate chiar mai rău.

Soldat: Ucraina de cine este sponsorizată? Ei au drone o grămadă.

Prieten: Drone, daaa...

Soldat: Dar noi ce avem? Eu stau într-un singur loc de două luni deja. Noi nu avem drone. Ale lor zboară, lor le e indiferent preţul, ele zboară, iar la noi, al naibii de putere măreaţă ce suntem, ne zic că s-au terminat.

Prieten: Putin nu ştie nimic despre asta, sunt sigur.

Soldat: Da. Nici Şoigu nu ştie. Iată noi suntem districtul de vest, suntem cei mai nenorociţi. Înainte nu credeam în toată nebunia asta, dar acum cred. Comandantul districtului de vest a fost înlocuit recent. Ştii din ce cauză?

Prieten: Din ce cauză?

Soldat: Pentru că a raportat superiorilor care este de fapt situaţia. Oamenii plătesc ca să fie trimişi în Siria să iasă mai repede la pensie, dar în Ucraina e invers – se plăteşte la greu doar să plece mai repede de aici. Înţelegi? Două lucruri total diferite. M-au dezamăgit foarte mult Forţele noastre Speciale, nenorocitele noastre de Trupe Aeropurtate, Forţele Militare de Elită de nimic – nişte nemernici e puţin spus. Ştii ce ne-au zis? „Băieţi, acesta nu este războiul nostru.” Am pornit la atac, ei s-au dus înainte, iar când au început să împuşte cu artilerie, ei s-au întors şi au urcat repede în maşini spunând „La naiba, băieţi, acesta nu este războiul nostru” şi au plecat.

Prieten: Să-ţi ieşi din minţi nu alta.

Soldat: Noi avem armată doar la postul TV „Звезда” şi atât. Iată la postul TV „Звезда” noi avem de toate – tehnologii avansate, drone, sisteme noi de atac. Cel mai greu le este celor de la infanterie. Cei din regimentul meu au revenit cu toţi aici după ce timp de şapte zile au tot atacat şi zilnic înregistrau câte 10-15 decese sau răniţi. Acum niciunul dintre ei nu mai vrea să se întoarcă la luptă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...