Augustin Lazăr: Anchetele serioase și performante se pot face doar cu procurori integri

Augustin Lazăr: Anchetele serioase și performante se pot face doar cu procurori integri

Procurorul general Augustin Lazăr a avut joi o întâlnire cu șefii secțiilor de urmărire penală și ai secțiilor judiciare din cadrul parchetelor de pe lângă curțile de apel, în cadrul căreia le-a spus că anchetele serioase și performante se pot face doar cu procurori integri.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în cadrul întâlnirii, Augustin Lazăr a făcut referire la principalele obiective ale formării profesionale continue a procurorilor, insistând asupra importanței unificării practicii judiciare, obiectiv prioritar al Ministerului Public, precum și asupra rolului activității de îndrumare și control, ca instrument care poate contribui în mod substanțial la consolidarea unei jurisprudențe unitare, precum și la creșterea calității activității de urmărire penală.

"Totodată, procurorul general a reafirmat că integritatea trebuie să fie principiul călăuzitor al Ministerului Public, precizând că nu se pot face anchete serioase, performante decât cu procurori integri, cu o reputație impecabilă, condiție indispensabilă pe lângă cea de profesionalism", se mai arată în comunicat.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute probleme controversate de practică judiciară, în special în materia măsurilor preventive, măsurilor de siguranță și măsurilor asigurătorii, dar și în ceea ce privește probele și mijloacele de probă, precum și chestiuni referitoare la alte aspecte controversate legate de urmărirea penală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”