Augustin Lazăr: Anchetele serioase și performante se pot face doar cu procurori integri

Augustin Lazăr: Anchetele serioase și performante se pot face doar cu procurori integri

Procurorul general Augustin Lazăr a avut joi o întâlnire cu șefii secțiilor de urmărire penală și ai secțiilor judiciare din cadrul parchetelor de pe lângă curțile de apel, în cadrul căreia le-a spus că anchetele serioase și performante se pot face doar cu procurori integri.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în cadrul întâlnirii, Augustin Lazăr a făcut referire la principalele obiective ale formării profesionale continue a procurorilor, insistând asupra importanței unificării practicii judiciare, obiectiv prioritar al Ministerului Public, precum și asupra rolului activității de îndrumare și control, ca instrument care poate contribui în mod substanțial la consolidarea unei jurisprudențe unitare, precum și la creșterea calității activității de urmărire penală.

"Totodată, procurorul general a reafirmat că integritatea trebuie să fie principiul călăuzitor al Ministerului Public, precizând că nu se pot face anchete serioase, performante decât cu procurori integri, cu o reputație impecabilă, condiție indispensabilă pe lângă cea de profesionalism", se mai arată în comunicat.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute probleme controversate de practică judiciară, în special în materia măsurilor preventive, măsurilor de siguranță și măsurilor asigurătorii, dar și în ceea ce privește probele și mijloacele de probă, precum și chestiuni referitoare la alte aspecte controversate legate de urmărirea penală.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...