Augustin Lazăr, despre dosarele Revoluției și Mineriadei: Trebuie să observăm că nu s-a făcut o anchetă efectivă

Augustin Lazăr, despre dosarele Revoluției și Mineriadei: Trebuie să observăm că nu s-a făcut o anchetă efectivă

Augustin Lazăr, propus pentru funcția de procuror general al României, afirmă că dosarele Revoluției și Mineriadei trebuie soluționate și că Ministerul Public are resursele necesare pentru a face acest lucru, adăugând că în dosarele menționate nu s-a făcut o anchetă efectivă.

"Din păcate, avem niște condamnări la CEDO, noi trebuie să observăm că în anumite dosare nu s-a făcut o anchetă efectivă, sau a fost făcut la un nivel de operativitate foarte scăzut, dar în tot cazul, ancheta efectivă nu există, nu s-au identificat persoanele responsabile și există și alte probleme care au generat aceste condamnări. Secția Parchetelor Militare are resurse umane foarte bune, care trebuie bine organizate și eficientizate. Ei vor putea să soluționeze aceste dosare", a declarat Lazăr la CSM, unde susține interviul pentru avizarea în funcția de procuror general.

El a precizat că există în cercetare și un dosar privind o "mineriadă, care așteaptă soluționarea temeinică și legală și ea va fi".

"Orice dosar trebuie soluționat potrivit legii. Altfel se creează impresia că nu există voință de a se soluționa. Și în cadrul Ministerul Public nu există dosar să nu se poată soluționa. Colegii noștri sunt profesioniști și sunt în măsură să soluționeze aceste dosare", a mai declarat Lazăr.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro