Augustin Lazăr: Examinările în cazul Hexi Pharma se fac la un institut românesc; Cantacuzino e pe alt profil

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marți că în dosarul Hexi Pharma se fac examinări de natură fizico-chimică la un institut românesc, însă nu a dorit să dea numele acestuia.

"S-au ordonat niște examinări de natură fizico-chimică pentru a se efectua la un institut românesc. Deocamdată numele institutului nu vi-l spunem ca să nu fie deranjați experții care lucrează la aceste examinări. Pe lângă aceste fapte se mai lucrează, de asemenea, la ridicatul actelor, la verificarea valorii contractelor de achiziții care au fost efectuate și la multe alte acte de urmărire penală care în acest moment nu ar trebui să fie cunoscute", a spus Lazăr, la ieșirea de la CSM.

El nu a dorit să confirme dacă este vorba despre Institutul Cantacuzino, spunând că acesta are alt profil.

"Vă rog să aveți convingerea că lucrările care se fac vor fi de așa natură încât să reprezinte probe în procesul penal. Adică să fie examinări valabil făcute. Eu vă asigur că ancheta care se face este una efectivă pentru că are ca obiectiv identificarea persoanelor care au comis diverse fapte prevăzute de legea penală, precum și contribuțiile, faptele pe care le-au săvârșit aceștia. Însă nu este momentul să prezentăm toate detaliile și să spunem pas cu pas cum se face. Nu e normal ca o anchetă să fie făcută în acest mod. În zilele următoare vom veni cu date suplimentare, pe măsura evoluției anchetei", a adăugat Lazăr.

Procurorul general al României a precizat că există mai mulți procurori care lucrează la această anchetă și un număr mare de polițiști care au fost angrenați pentru efectuarea actelor de urmărire penală.

"La un moment dat erau 152 de polițiști în toată țara care au participat la ridicarea de documente, de probe. (...) Există toate resursele necesare direcționate către această anchetă atât din partea Ministerului Public cât și din partea poliției judiciare. Există termene pentru fiecare dintre activități", a precizat Augustin Lazăr.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…