Augustin Lazăr: Ordonanța 13 nu mai există, a plecat în neant; probabil nu vor fi surprize

Augustin Lazăr: Ordonanța 13 nu mai există, a plecat în neant; probabil nu vor fi surprize

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, afirmă că OUG 13 nu mai există, că "a plecat în neant", și crede că "lucrurile sunt acum așezate" și probabil nu vor fi "surprize", dar se abține că comenteze ce ar trebui să facă Guvernul.

"Ordonanța 13 nu mai există. Ea a plecat în neant, cum s-au exprimat specialiștii în domeniu. Ordonanța 14 a readus lucrurile în albia constituțională. Eu am auzit în spațiul public tot felul de speculații, însă nu aș putea intra în aceste speculații să le analizez. Eu cred că lucrurile sunt acum așezate, emoția a trecut și probabil nu vor fi surprize. Nimeni nu va mai îndrăzni să aducă surprize de neconstituționalitate în fața societății civile. (...) Noi trebuie să asigurăm opinia publică că organele judiciare lucrează normal. Suntem în cadrul constituțional și nu ar mai trebui să avem emoții. Am încredere că lucrurile vor evolua bine. (...) Mă abțin în a comenta ce ar trebui să facă Guvernul, nu ar fi potrivit", susține Lazăr.

Declarația lui Augustin Lazăr a fost făcută joi, cu ocazia prezentării raportului de activitate al DIICOT, procurorul general aducând anterior critici dure în legătură cu adoptarea OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Mirela Bărbulescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...