Augustin Lazăr: Toate delegările la DNA şi Ministerul Public au fost realizate în condiţiile legii

Augustin Lazăr: Toate delegările la DNA şi Ministerul Public au fost realizate în condiţiile legii

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marţi că toate delegările procurorilor de la DNA şi Ministerul Public s-au realizat în condiţiile legii.

"Doresc să vă asigur că toate delegările în funcţii la DNA şi în Ministerul Public au fost realizate în condiţiile legii la momentul în care s-a dat ordinul de delegare", a declarat Lazăr după întâlnirea cu ministrul Justiţiei.

"A fost o invitaţie a ministrului Justiţiei pentru o discuţie cu caracter general în legătură cu tematica conducerii Ministerului Public (...). Problemele care au fost puse în discuţie au fost legate de resursele Ministerului Public, care sunt locurile vacante, de ce a fost nevoie să fie delegaţi anumiţi procurori pe anumite poziţii care erau vacante. Am făcut o analiză a situaţiei (...). Există un deficit de circa 450 de procurori. Această împrejurare ne-a obligat să delegăm procurori, care să îndeplinească temporar funcţiile şi în poziţiile respective ale Ministerului Public. Ideea generală a fost că, după ce va fi aprobat statul de personal al Ministerului Public, care acum se află la Ministerul Justiţiei, vom putea declanşa procedura de titularizare pe funcţiile respective a procurorilor. Şi atunci se va curma discuţia şi orice suspiciune publică cu referire la faptul că anumiţi procurori nu sunt titularizaţi pe funcţiile lor", a spus Lazăr.

La întâlnirea de la Ministerul Justiţiei au participat şi şeful interimar al DNA, Anca Jurma, şi procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /