Augustin Zegrean desființează intoxicările PSD: Se pot organiza anticipatele cu localele, dar ar fi 5 buletine de vot

Augustin Zegrean desființează intoxicările PSD: Se pot organiza anticipatele cu localele, dar ar fi 5 buletine de vot

Augustin Zegrean desființează intoxicările PSD: Se pot organiza anticipatele cu localele, dar ar fi 5 buletine de vot.

Organizarea alegerilor anticipate odată cu cele locale este posibilă, spune fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean. Acesta recomandă însă ca cele două scrutinuri să nu aibă loc în aceeași zi, deoarece oamenii ar avea de votat pe 5 buletine de vot.

„Se poate ajunge la nevoia de organizare a alegerilor anticipate. Nu este obligatoriu să le faci în aceeași zi, dar ca să se ajungă la anticipate așa cum vor ei, este obligatorie de parcurs procedura constituțională. Să nu avem guvern, să fie două propuneri succesive respinse. Nu-i poate opri nimeni să le organizeze deodată, în aceeași zi, dar mai bine ar fi în preajma localelor decât odată cu acestea, pentru că vor fi 5 buletine de vot – pentru Senat, Camera Deputaților, primar, Consiliul Local și Consiliul Județean, ceea ce este mult. Vorbim în ultima vreme de analfabeții funcțional, păi dacă e așa, îi chemi să voteze pe 5 buletine odată?”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Zegrean.

În ceea ce privește o decizie a CCR din 2012 legată de organizarea a două scrutinuri în aceeași zi, Zegrean a explicat că este vorba despre o recomandare pentru că nu se pot interzice două tipuri de alegeri deoarece „Parlamentul face ce vrea el”.

„În 2012 a fost altceva. S-a dorit devansarea alegerilor parlamentare care să se organizeze în aceeași zi cu cele locale, or nu se poate reduce mandatul parlamentarilor decât în situația de dizolvare a Parlamentului, altfel nu se poate”, a precizat fostul președinte al CCR.

Ludovic Orban a anunțat, vineri, după discuțiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că a convenit cu șeful statului începerea procedurilor pentru declanșarea alegerilor anticipate. Premierul susține că a stabilit cu Klaus Iohannis ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu localele.

Întrebat dacă își va da demisia, premierul a susținut că vor fi aplicate cele mai bune soluții pentru declanșarea alegerilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

4 Foarte interesante amănunte!

5 Lumea interlopă este în doliu