AUR - moţiune de cenzură: ''Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!''

AUR - moţiune de cenzură: ''Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!''

România este condusă de un guvern al nepăsării naţionale, pregătit "să îngroape România într-un sac de plastic, fără slujbă religioasă, fără să verse o lacrimă" şi "nu arată ca o ţară condusă în interesul locuitorilor ei", precizează vineri AUR în moţiunea de cenzură iniţiată împotriva Guvernului Cîţu.

"Avem un preşedinte în funcţie, un prim-ministru şi miniştri care se presupune că lucrează la bunăstarea acestei ţări şi a locuitorilor ei, dar România arată ca o ţară pustiită, care merge din rău în mai rău, în care oamenii şi-au pierdut orice încredere în guvernanţi şi în instituţiile publice. România nu arată ca o ţară condusă în interesul locuitorilor ei, în interesul firmelor autohtone, în interesul celor mulţi, în interesul omului de rând, în interesul celor cinstiţi şi muncitori. Contribuabilii, fie ei cetăţeni sau firme, susţin prin taxele şi impozitele pe care le plătesc un aparat de stat care nu pare să lucreze în interesul lor. Acest lucru se poate vedea la fiecare pas şi în fiecare domeniu de activitate. România moare cu zile dacă mai rămâne mult timp la mâna guvernării PNL-USRPLUS-UDMR", se arată în documentul citat.

În moţiune se afirmă că premierul Cîţu "laudă" o creştere economică nesustenabilă, care nu se reflectă în nivelul de trai, nici în puterea de cumpărare a românilor, "ambele fiind în scădere faţă de 2019".

"PIB-ul folosit de Florin Cîţu ca prim argument este un indicator nepotrivit pentru a măsura bunăstarea materială a oamenilor. PIB-ul nu reflectă puterea de cumpărare a oamenilor sau impactul negativ al inflaţiei. O creştere pe hârtie a PIB-ului nu reflectă potenţialul economic al unui stat, nici realităţile economice resimţite de cetăţeni", susţine AUR.

Potrivit aceluiaşi document, Florin Cîţu este o persoană "imorală, acuzată de conflict de interese, abuz în serviciu, exercitarea de presiuni şi încălcări de proceduri administrative".

"În orice guvernare, persoana care ocupă funcţia de prim-ministru e foarte importantă. Această persoană dă tonul guvernării şi de aceea trebuie să fie cineva cu un caracter exemplar, situat deasupra oricăror suspiciuni de corupţie sau comportament imoral. Din păcate pentru România, domnul Florin Cîţu este o persoană imorală, acuzată de conflict de interese, abuz în serviciu, exercitarea de presiuni şi încălcări de proceduri administrative", se arată în moţiune.

AUR mai susţine, printre altele, că guvernarea "nu este despre partide, despre împărţirea ministerelor şi a bugetului", ci este despre oameni.

"Guvernarea nu este despre partide, despre împărţirea ministerelor şi a bugetului, ci este despre oameni. Guvernarea trebuie să răspundă la întrebarea "cum să facem mai bună viaţa locuitorilor acestei ţări?", menţionează AUR în moţiune. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA