AUR: George Simion, blocat la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, solicită MAE să intervină

AUR: George Simion, blocat la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, solicită MAE să intervină

Liderul AUR George Simion solicită Ministerului Afacerilor Externe să intervină pe lângă autorităţile de la Chişinău să îi permită accesul pe teritoriul Republicii Moldova, ca demnitar al statului român, el susţinând că este blocat la vama Leuşeni, unde a fost informat că are interdicţie de a intra în această ţară până în 2023.

"Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistenţă diplomatică şi aştept ca autorităţile de la Chişinău, Preşedinţia şi Ministerul Afacerilor Externe să clarifice această situaţie şi să înţeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României", a declarat deputatul George Simion, copreşedinte AUR, conform unui comunicat al formaţiunii transmis duminică AGERPRES.

Potrivit AUR, George Simion merge la Chişinău la invitaţia parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană.

El intenţionează să participe şi la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija, mai precizează sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”