Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat că joi, la ora 10.00, va fi audiat la DIICOT în dosarul referitor la evenimentele din 10 august. În luna februarie a acestui an, când PSD propunea schimbarea lui din funcție, Bădulescu amenința că va prezenta documente care vor demonstra „implicarea şi modul în care binomul Liviu Dragnea – Carmen Dan a reuşit să manipuleze structurile” pe data de 10 august 2018, astfel încât Jandarmeria „să fie ciuca bătăilor”.

„În cursul zilei de ieri, lucrători din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate au venit şi mi-au înmânat o citaţie, astfel încât am luat act de faptul că sunt chemat la DIICOT în cauza ce priveşte cercetările din data de 10 august. Mâine, la ora 10.00, vor avea loc audierile. Din câte observ, DIICOT-ul cred că se grăbeşte, vrea să lămurească lucrurile – lucru care pe mine mă bucură foarte tare, pentru că este momentul să vedem cine şi ce şi cât a fost implicat în evenimentele de la 10 august”, a spus viceprimarul Capitalei, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PMB, relatează Agerpres.

El a precizat că va fi audiat în calitate de martor.

„Cu câteva luni în urmă, toată presa spunea că sunt un mincinos şi că m-am dus să declar altceva la DIICOT. Iată că şi atunci, când am fost la Parchetul Militar, am adus lămuriri pentru 10 august. Şi, din nou, declaraţia mea de mâine va aduce noi lămuriri în ceea ce priveşte 10 august. 10 august – dacă se vrea lămurit – se va putea lămuri foarte uşor după audierea de mâine”, a mai precizat Bădulescu.

Aurelian Bădulescu a mai fost audiat în luna februarie a acestui an, la Parchetul Militar, în legătură cu dosarul privind evenimentele din 10 august 2018. El a fost chemat atunci la parchet, după ce a făcut afirmații publice în care spunea că atunci când a fost audiat inițial ar fi mințit. Bădulescu făcea această afirmație în contextul în care PSD îi retrăsese sprijinul politic.

„Dom’le, după câte am făcut eu… Am mers până acolo încât a trebuit să mint. (…) Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în faţa organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august şi am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid“, a afirmat Bădulescu atunci, după ce PSD Bucureşti a decis să-i retragă sprijinul politic.

El a mai spus că sunt lucruri pe care de acum încolo va trebui să le lămurească cu cei care se ocupă de anchetă.

Întrebat dacă va merge la Parchet să-şi schimbe declaraţia, Aurelian Bădulescu a replicat: „Nu, o să mă cheme Parchetul şi o să zică: «Domnu’ Bădulescu, ai spus că ai minţit». Da, domnule. «Ia pixul şi hârtia şi hai să vedem ce trebuie să îndreptăm aicea»“.

Ulterior, el a explicat că a spus că a „minţit”, pentru a atrage atenţia asupra unei situaţii. ”Dacă aş fi spus să aduc lămuriri, nimeni nu ar fi reacţionat”, a subliniat Bădulescu.

La sfârșitul lunii februarie, el anunța că va face publice documente care vor demonstra „implicarea şi modul în care binomul Liviu Dragnea – Carmen Dan a reuşit să manipuleze structurile” pe data de 10 august 2018, astfel încât Jandarmeria „să fie ciuca bătăilor”.