Australia, convinsă că Assange va fi tratat în mod echitabil în Marea Britanie (şefa diplomaţiei australiene)

Australia, convinsă că Assange va fi tratat în mod echitabil în Marea Britanie (şefa diplomaţiei australiene)

Australia s-a declarat convinsă că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va fi tratat de o manieră echitabilă în Marea Britanie, după ce acesta a fost arestat joi în ambasada Ecuadorului la Londra, şi a anunţat că va cere acces consular la deţinut, de cetăţenie australiană, informează AFP.

"Ofiţeri consulari vor solicita să-i facă o vizită lui Assange în locul său de detenţie", a declarat ministrul australian al afacerilor externe Marise Payne, declarându-se convinsă că acesta "va fi tratat de o manieră echitabilă în cadrul procedurii judiciare declanşate împotriva lui în Marea Britanie".

Poliţia britanică a anunţat joi, în jurul prânzului, că fondatorul WikiLeaks a fost arestat în sediul ambasadei Ecuadorului la Londra, unde Assange se refugiase din 2012 pentru a nu fi extrădat în Suedia, unde era acuzat de viol, într-un dosar închis între timp.

Assange a fost arestat ca urmare a retragerii dreptului de azil de către guvernul ecuadorian.

Julian Assange, naturalizat ecuadorian în 2017, a declarat că se teme că va fi extrădat în SUA pentru publicarea în 2010 de către site-ul său a mii de documente confidenţiale ale Departamentului de Stat şi ale Pentagonului, care au fost preluate de mass-media din lumea întreagă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Ce nerușinare! / Șefa Curții Supreme, zâmbitoarea lângă atârnătoarea PSD Floriana Jucan!