Australia, îngrijorată de numărul de femei care pleacă în Irak și Siria

Australia, îngrijorată de numărul de femei care pleacă în Irak și Siria

Un număr îngrijorător de australience pleacă în Irak și Siria pentru a se căsători cu jihadiștii din gruparea Statul Islamic (SI) dar nu este "aventura romantică" pe care o așteaptă, a avertizat joi șefa diplomației australiene, Julie Bishop.

Cel puțin 110 australieni au plecat să lupte în rândurile jihadiștilor în Orientul Mijlociu și 30-40 de femei se află printre ei sau îi susțin activ în Australia, conform cifrelor date publicității de serviciile de securitate.

'Vedem din nefericire oameni din ce în ce mai tineri care vor să meargă în Siria și în Irak și există un număr în creștere de femei tinere', a declarat Julie Bishop, întrebată despre cazul a trei adolescente suspectate că au plecat de la Londra pentru a se alătura SI.

'Asta sfidează orice logică. Familia și prietenii trebuie să reușească să-i oprească pe tinerii în pericol înainte de a fi prea târziu', a mai spus ea, făcând referire la cazul Amirei Karroum, de 22 de ani, plecată înainte de Crăciun din Sydney și ucisă în Siria. 'Nu a murit ca o martiră. Moartea ei e tragică și fără sens', a spus Julie Bishop. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”