Australia: Plajele din Sydney, redeschise după primul atac mortal al unui rechin din ultimii 60 de ani

Australia: Plajele din Sydney, redeschise după primul atac mortal al unui rechin din ultimii 60 de ani

Autorităţile australiene au redeschis vineri zeci de plaje, care au fost închise miercuri după atacul mortal al unui mare rechin alb asupra unui bărbat în largul plajei Little Bay, primul survenit în cel mai populat oraş al Australiei după aproape 60 de ani, relatează EFE.

Redeschiderea a peste 10 plaje din Bondi şi până la Cronulla intervine după ce autorităţile au confirmat că nu au putut găsi rechinul, după ampla operaţiune de căutare terestră şi pe mare în urma atacului ucigaş al marelui alb, notează vineri primarul din Randwick, Dylan Parker, pe contul său de Twitter.

În pofida redeschiderii plajelor, evenimentul de nataţie Murray Rose Malabar Magic Ocean, care reuneşte anual sute de iubitori ai înotului şi este prevăzut să se desfăşoare duminica aceasta, a fost suspendat de autorităţi în urma tragediei, potrivit postului local Nine.

Rechinul, care se estimează că are între 3 şi 5 metri lungime, l-a atacat miercuri pe Simon Nellist, un instructor britanic de scufundări în vârstă de 35 de ani, care înota în largul plajei Little Beach, un incident care a fost surprins pe camera video de un martor.

Autorităţile şi echipele de salvare s-au deplasat la faţa locului şi au localizat rămăşiţele umane în apă.

O purtătoare de cuvânt a serviciilor de ambulanţă din New South Wales a declarat că, deşi paramedicii au fost chemaţi la Little Bay Beach, "bărbatul suferise răni grave, iar aceştia nu au mai putut face nimic" pentru a-i salva viaţa.

Potrivit presei locale, ultimul atac mortal al unui rechin în Sydney a avut loc în 1963, când actriţa australiană Marcia Hathaway a murit în urma muşcăturilor grave ale unui rechin taur în golful Sugarloaf.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...