Australia: Premierul Morrison a anulat o şedinţă a parlamentului din cauza creşterii numărului noilor cazuri de COVID-19

Australia: Premierul Morrison a anulat o şedinţă a parlamentului din cauza creşterii numărului noilor cazuri de COVID-19

Premierul australian Scott Morrison a anulat o şedinţă planificată a parlamentului federal, ce urma să aibă loc la Canberra, din cauza creşterii numărului de noi cazuri de COVID-19 în special în cele mai mari două oraşe ale ţării, Melbourne şi Sydney, transmit sâmbătă Reuters şi dpa.

Morrison a anunţat sâmbătă că anulează şedinţa legislativului la recomandarea medicilor, care au avertizat cu privire la ''un risc semnificativ'' în cazul sosirii politicienilor la Canberra, ţinând cont de transmiterea comunitară crescută a noului coronavirus în Melbourne şi Sydney. 

La Canberra nu s-a înregistrat niciun nou caz de COVID-19 timp de mai multe săptămâni, până la sosirea mai multor persoane din Melbourne anterior în cursul lunii iulie.

Potrivit noului calendar, parlamentul federal australian îşi va relua activitatea în 24 august, cu trei săptămâni mai târziu decât programul iniţial.

Liderul opoziţiei laburiste australiene, Anthony Albanese, a recunoscut că decizia premierului Scott Morrison a fost luată pe baza recomandărilor experţilor medicali, dar s-a declarat dezamăgit de faptul că, în opinia sa, guvernul evită astfel analizarea activităţii sale de către parlament.

Executivul australian intenţionează să prezinte în 23 iulie planul de redresare economică post-pandemie, care ar fi fost un subiect de dezbateri în parlament.

Până în prezent, Australia a înregistrat peste 11.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 116 fatale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…