Australia: Premierul Morrison a anulat o şedinţă a parlamentului din cauza creşterii numărului noilor cazuri de COVID-19

Australia: Premierul Morrison a anulat o şedinţă a parlamentului din cauza creşterii numărului noilor cazuri de COVID-19

Premierul australian Scott Morrison a anulat o şedinţă planificată a parlamentului federal, ce urma să aibă loc la Canberra, din cauza creşterii numărului de noi cazuri de COVID-19 în special în cele mai mari două oraşe ale ţării, Melbourne şi Sydney, transmit sâmbătă Reuters şi dpa.

Morrison a anunţat sâmbătă că anulează şedinţa legislativului la recomandarea medicilor, care au avertizat cu privire la ''un risc semnificativ'' în cazul sosirii politicienilor la Canberra, ţinând cont de transmiterea comunitară crescută a noului coronavirus în Melbourne şi Sydney. 

La Canberra nu s-a înregistrat niciun nou caz de COVID-19 timp de mai multe săptămâni, până la sosirea mai multor persoane din Melbourne anterior în cursul lunii iulie.

Potrivit noului calendar, parlamentul federal australian îşi va relua activitatea în 24 august, cu trei săptămâni mai târziu decât programul iniţial.

Liderul opoziţiei laburiste australiene, Anthony Albanese, a recunoscut că decizia premierului Scott Morrison a fost luată pe baza recomandărilor experţilor medicali, dar s-a declarat dezamăgit de faptul că, în opinia sa, guvernul evită astfel analizarea activităţii sale de către parlament.

Executivul australian intenţionează să prezinte în 23 iulie planul de redresare economică post-pandemie, care ar fi fost un subiect de dezbateri în parlament.

Până în prezent, Australia a înregistrat peste 11.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 116 fatale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”