Australia trimite drone Ucrainei şi impune noi sancţiuni Rusiei

Australia trimite drone Ucrainei şi impune noi sancţiuni Rusiei

Guvernul australian a anunţat vineri că va trimite mai multe drone Ucrainei pentru a o ajuta în lupta împotriva Rusiei la un an de la declanşarea invaziei şi a impus noi sancţiuni financiare ţintite împotriva a 90 de persoane şi 40 de entităţi ruseşti, informează Reuters.

FOTO EPA EFE

Cele mai recente ţinte ale noilor sancţiuni includ miniştri care coordonează sectoare energetice, industriale şi ale resurselor, precum şi jucători cheie din domeniul apărării, printre care producătorul de arme Kalashnikov Concern, firma de aviaţie Tupolev şi dezvoltatorul de submarine Admiralty Shipyards.

"Continuăm să fim alături de Ucraina", a declarat prim-ministrul Anthony Albanese."(Sistemele aeriene fără echipaj) oferă informaţii despre câmpul de luptă, precum şi capacitate de supraveghere şi de recunoaştere forţelor armate ucrainene". El nu a precizat câte drone vor fi livrate, ce modele şi dacă vor fi înarmate.

Se crede că zeci de mii de civili ucraineni şi militari de ambele părţi au murit şi milioane de persoane au fost forţate să fugă de când preşedintele Vladimir Putin a ordonat în urmă cu un an invazia, pe care el o numeşte "operaţiune militară specială" menită să scape Ucraina de extremişti.

Vladimir Putin a vorbit recent despre arsenalul nuclear al Rusiei în timp ce Statele Unite şi NATO acuză China că ia în considerare furnizarea de arme Moscovei, un partener strategic al Beijingului. China a respins acuzaţia.

Ministrul australian de externe, Penny Wong, a declarat pentru postul de televiziune ABC că va îndemna China să ia măsuri pentru dezescaladarea conflictului.

Australia, unul din cei mai mari contributori non-NATO la sprijinul oferit Ucrainei de către Occident, a furnizat asistenţă, muniţie şi echipamente de apărare şi a interzis exporturile de alumină şi minereuri de aluminiu, inclusiv bauxită, către Rusia.

De la începutul conflictului, Australia a oferit sprijin militar Ucrainei în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari australieni (340 de milioane de dolari americani). De asemenea, a trimis soldaţi în Marea Britanie pentru a ajuta la pregătirea trupelor ucrainene şi a sancţionat peste 1.000 de indivizi şi entităţi ruseşti.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...