Australia va introduce un test de limba engleză pentru soţii şi partenerii străini care cer viză permanentă

Australia va introduce un test de limba engleză pentru soţii şi partenerii străini care cer viză permanentă

Soţii şi partenerii străini ai australienilor vor trebui să treacă un test de limba engleză înainte de a li se elibera o viză pentru şedere permanentă în ţară, a anunţat joi ministrul imigraţiei în funcţie, Alan Tudge, citat de dpa.

Guvernul, care a declarat că îi va ajuta pe noii sosiţi să se stabilească în Australia, a precizat că testul se va aplica de asemenea rezidenţilor permanenţi actuali care nu sunt cetăţeni australieni.

"Vom cere ca un solicitant şi un sponsor să fi îndeplinit nivelul funcţional de limbă engleză sau să fi făcut măcar eforturi rezonabile pentru a învăţa engleza", a declarat joi Tudge canalului naţional ABC.

"Pentru majoritatea oamenilor ar însemna să faci aproximativ 500 de ore gratuite de cursuri de limbă engleză", a adăugat ministrul.

Prim-ministrul Scott Morrison a declarat că testul nu se va aplica partenerilor sau soţilor când intră în ţară, ci partenerilor străini care doresc să treacă de la viză provizorie la permanentă.

"Pentru ca oamenii să aibă locuri de muncă, pentru ca oamenii să poată fi protejaţi în societatea noastră, pentru ca oamenii să poată accesa servicii şi să funcţioneze în comunitate, a avea un nivel de bază de engleză este de fapt cu adevărat important", a mai spus Morrison la postul de radio din Sydney 2GB.

Măsura testării limbii engleze urmează să fie implementată de la mijlocul anului viitor.

Solicitanţii pentru vize de soţ şi partener trebuie să dovedească că relaţia lor este autentică, să plătească taxe de mii de dolari şi procesul ar putea dura până la doi ani.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București