Australia: Vicepremierul Barnaby Joyce, vizat de o plângere pentru hărţuire sexuală

Australia: Vicepremierul Barnaby Joyce, vizat de o plângere pentru hărţuire sexuală

Vicepremierul australian Barnaby Joyce, implicat într-un scandal public din cauza unei relaţii extraconjugale cu o consilieră a sa, este acum vizat de o plângere oficială pentru hărţuire sexuală, relatează dpa.

Propriul său partid, The Nationals (Naţionalii), care face parte din coaliţia de guvernare, a confirmat joi primirea plângerii.

"Toate plângerile sunt luate în serios şi tratate cu maximă confidenţialitate şi în termen legal", a precizat într-un comunicat preşedintele The Nationals, Ben Hindmarsh.

Un purtător de cuvânt al lui Joyce a declarat pentru News Corp că a aflat 'indirect' de această plângere, despre care a spus că este "falsă şi defăimătoare".

"El a spus că acuzaţiile de nereguli ar trebui imediat transmise poliţiei, pentru ca veridicitatea fiecărei acuzaţii să poată fi verificată corespunzător", a spus purtătorul de cuvânt.

Joi dimineaţă, Andrew Broad, membru al partidului lui Joyce, a devenit primul oficial federal care cere demisia vicepremierului.

Broad a declarat că Joyce ar trebuie să renunţe la funcţia de preşedinte şi să devină parlamentar. El a spus că va înainta o moţiune la o reuniune a partidului care va avea loc luni.

Un tabloid australian a dezvăluit la începutul acestei luni că Joyce a avut o relaţie extraconjugală cu o fostă asistentă, cu 17 ani mai tânără, şi că aceasta este însărcinată.

A urmat o dispută publică între Joyce şi premierul Malcolm Turnbull, care l-a criticat pe adjunctul său din guvern pentru această relaţie, spunând că este ''o eroare şocantă de judecată'' şi forţându-l să-şi ia o săptămână de concediu.

Turnbull a introdus de asemenea interdicţia ca oficialii guvernamentali să aibă relaţii sexuale cu angajaţii.

Premierul nu-l poate demite pe adjunctul său. Numai partidul lui Joyce îl poate forţa să plece. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…