Australia: Zeci de arestări în rândul manifestanţilor împotriva restricţiilor pentru combaterea COVID-19

Australia: Zeci de arestări în rândul manifestanţilor împotriva restricţiilor pentru combaterea COVID-19

Poliţia australiană a anunţat că a arestat sâmbătă la Melbourne zeci de manifestanţi care au defilat în mai multe oraşe din ţară împotriva restricţiilor impuse de autorităţi pentru combaterea coronavirusului, informează AFP.

Ignorând avertismentele oficiale şi normele de sănătate publică, câteva sute de persoane s-au adunat pentru o manifestaţie ilegală la Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia. Adunarea a fost promovată pe reţelele sociale în cadrul grupurilor care sunt adepte ale teoriilor conspiraţiei pe tema coronavirusului şi care cer încetarea măsurilor de izolare.

Poliţia a mobilizat importante forţe de ordine pentru această manifestaţie, a arestat 17 persoane şi a aplicat 160 de amenzi pentru încălcarea normelor sanitare.

Mai mulţi manifestanţi au declarat pentru AFP că protestează împotriva guvernului şi a modului în care a fost gestionată criza sanitară, susţinând totodată că pandemia care a ucis peste 865.000 de oameni în întreaga lume a fost exagerată.

Proteste au avut loc în întreaga Australie, iar 14 persoane au fost arestate la Sydney şi Byron Bay.

De la începutul pandemiei, în Australia - ţară cu 25 de milioane de locuitori - s-au înregistrat 26.200 de îmbolnăviri şi 748 de decese. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?