Australian Open, fără favoritul publicului: Kyrgios, explicația unei retrageri de ultim moment

Australian Open, fără favoritul publicului: Kyrgios, explicația unei retrageri de ultim moment

Australianul Nick Kyrgios (21 ATP), psihologic ''distrus'', a fost forţat să declare forfait la Openul de tenis al Australiei, luni, în ajunul intrării sale în competiţie la primul turneu de Mare Şlem al anului, din cauza unei accidentări la un genunchi, informează AFP.

Nick Kyrgios s-a accidentat într-un moment în care juca destul de bine. FOTO: Arhiva Adevărul

El va fi supus unei artroscopii la Canberra în următoarele zile şi va reveni în competiţie, în luna martie, la Indian Wells, conform fizioterapeutului său. Kyrgios spera să revină în faţa propriului public şi să aibă cel puţin acelaşi parcurs ca la Wimbledon anul trecut, când a ajuns până în finală. El urma să debuteze, marţi, în faţa rusului Roman Safiullin (97 ATP).

"Este unul din turneele cele mai importante din cariera mea şi nu a fost deloc uşor să iau această decizie de a mă retrage", a subliniat jucătorul de 27 de ani, care nu a trecut niciodată de sferturile de finală la Melbourne. "Sunt distrus psihologic, este turneul meu naţional. Am amintiri excelente şi mai ales titlul la dublu de anul trecut (cu Thanasi Kokkinakis) şi să mă aflu aici anul acesta, în calitate de favorit era ceva special. Dar nu mai am nimic de făcut acum", a comentat Kyrgios.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat