Austria: Cinci date despre Norbert Hofer, liderul desemnat al FPOe, după demisia lui Strache

Austria: Cinci date despre Norbert Hofer, liderul desemnat al FPOe, după demisia lui Strache

Norbert Hofer, desemnat să-l înlocuiască pe vicepremierul Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPOe), care face parte din coaliţia de guvernământ, deţine în prezent funcţia de ministru al transporturilor şi a fost pe punctul să devină primul preşedinte de extremă dreapta din Europa occidentală în 2016, scrie sâmbătă agenţia Reuters, care prezintă cinci date despre politicianul austriac.

1. Fostul inginer aeronautic, în vârstă de 48 de ani, care are ca hobby pilotarea avioanelor de mici dimensiuni, a declarat într-un interviu pentru Reuters în 2016 că a interpretat victoria electorală a preşedintelui american Donald Trump ca o dovadă că el se afla pe calea cea bună cu campania sa electorală populistă "Austria pe primul loc" care includea apeluri la oprirea imigraţiei.

2. La fel ca Trump, Hofer se consideră un naţionalist care recunoaşte îngrijorările oamenilor de rând care sunt ignoraţi de establishmentul politic. Hofer, care a fost până în prezent numărul doi din FPOe, este unul dintre cei mai populari politicieni din Austria, oamenii plăcându-l mai mult decât pe Strache, care are darul de a polariza societatea.

3. Hofer a pierdut turul doi de scrutin cu o diferenţă de doar 31.000 de voturi în faţa liderului Partidului Verzilor, Alexander Van der Bellen, dar a primit o nouă şansă atunci când Curtea Constituţională a anulat rezultatele din cauza iregularităţilor la procesul de numărare a voturilor. În final, Hofer a pierdut din nou, cu o diferenţă şi mai mare.

4. Fotogenic, bine îmbrăcat şi cu o voce domoală, Hofer s-a concentrat pe criza refugiaţilor, pledând pentru interzicerea a ceea ce Partidul Libertăţii califică drept "migranţi economici". Hofer sprijină ideea creării a ceea ce el a numit "zone sigure" în afara Europei unde - în opinia sa - solicitările privind acordarea de azil ar trebui procesate.

5. Hofer, care a votat împotriva aderării Austriei la Uniunea Europeană într-un referendum care a avut loc în 1994, a renunţat la apelurile în favoarea unui Oexit - ieşirea Austriei din UE - idee pe care o susţinuse anterior, după ce a devenit clar că în general austriecii nu vor s-o ia pe urmele Regatului Unit şi să părăsească blocul comunitar. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…