Austria dă asigurări că primeşte gaze din Rusia fără restricţii

Austria dă asigurări că primeşte gaze din Rusia fără restricţii

Guvernul austriac a anunţat miercuri că, momentan, se primesc în continuare gaze naturale din Rusia "fără restricţii", în contextul în care Kievul a anunţat oprirea furnizării către Polonia şi Bulgaria, relatează agenţia EFE.

Ministrul Energiei, Leonore Gewessler, a declarat miercuri dimineaţa, pentru postul public de radio ORF, că prin gazoductul Nord Stream şi prin Ucraina continuă să vină cantităţile de gaze stabilite prin acord.

Întrebată dacă există indicii privind o întrerupere a furnizării, ea a răspuns: "Nu, nu avem astfel de indicii".

În acelaşi timp, Gewessler a subliniat că Austria trebuie să facă "tot posibilul pentru a pune capăt cât mai repede posibil" dependenţei sale de gazele ruseşti.

Circa 80% din gazele naturale importate de Austria provin din Rusia, ceea ce o face una dintre ţările cele mai dependente din Europa.

Cea mai mare parte din aceste gaze sunt necesare pentru industria grea, un sector economic foarte puternic în Austria, fiind astfel explicată reticenţa ţării de a renunţa brusc la importuri, aşa cum cere Ucraina.

Potrivit lui Gewessler, oprirea neaşteptată a furnizării pentru două state membre ale Uniunii Europene demonstrează că nu se poate avea încredere în Rusia.

"Vladimir Putin duce războiul folosindu-se inclusiv de furnizările energetice", a concluzionat ministrul austriac. AGERPRRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...