Austria: Postul public ORF l-a dat în judecată pe vicecancelarul Strache, care l-a acuzat de minciună

Austria: Postul public ORF l-a dat în judecată pe vicecancelarul Strache, care l-a acuzat de minciună

Radioteleviziunea publică austriacă ORF a depus plângere în justiţie împotriva vicecancelarului Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii (FPO, de extremă dreapta), după ce acesta a acuzat postul şi pe unul din prezentatorii săi vedetă de minciună, transmite Reuters.

Heinz-Christian Strache, care acuză de multă vreme postul public de partizanat de stânga, a declarat că are în plan o reformare a ORF, pentru ca acesta să relateze ''obiectiv şi neutru'', dar şi eliminarea taxei din care este finanţată instituţia.

În urmă cu două săptămâni, vicecancelarul a postat pe Facebook o fotografie cu prezentatorul de ştiri Armin Wolf, cu explicaţia: ''Există un loc unde minciuna devine ştire. Acest loc este ORF''.

Jurnalistul l-a dat în judecată pe şeful FPO, afirmând că este pentru prima dată când un politician îl acuză de minciună. ORF, care pretinsese deja scuze din partea vicecancelarului, a anunţat luni că a depus propria plângere în justiţie împotriva acestuia.

''Vicecancelarul Strache a acuzat ORF, prin falsificarea unui material publicitar al ORF, de răspândirea de ştiri false, minciuni şi propagandă pe toate canalele sale'', el ''discreditând astfel munca a 800 de jurnalişti şi jurnaliste din televiziune, radio şi online'', a declarat directorul general Alexander Wrabetz într-un scurt comunicat.

ORF a mai precizat că a intentat acţiune în justiţie şi împotriva companiei Facebook pentru că nu a dat curs cererii sale ca postarea lui Strache să fie ştearsă.

Vicecancelarul a susţinut însă că, din faptul că a adăugat pe fotografie o captură cu cuvântul ''Satiră'', rezultă în mod clar că a fost vorba de o farsă de Mardi Gras, zi de carnaval în care se fac în mod tradiţional glume. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…