Austria: Preşedintele Alexander Van der Bellen intenţionează să candideze pentru un nou mandat

Austria: Preşedintele Alexander Van der Bellen intenţionează să candideze pentru un nou mandat

Preşedintele austriac Alexander Van der Bellen şi-a anunţat duminică intenţia de a candida pentru al doilea mandat de şef al statului, relatează DPA.

Într-o declaraţie postată pe Facebook, politicianul ecologist în vârstă de 78 de ani a afirmat că Europa este perturbată de pandemia de COVID-19, de războiul din Ucraina şi de criza climatică.

''De aceea, doresc să continui să îmi pun experienţa în slujba ţării noastre şi să contribui cu cele mai bune cunoştinţe ale mele la asigurarea unui viitor bun pentru Austria'', a scris el.

Alegerile prezidenţiale din Austria vor avea loc în acest an, dar data scrutinului încă nu a fost stabilită.

Aflat la guvernare, Partidul Popular (OVP) a anunţat că nu are intenţia de a participa cu un candidat la alegerile prezidenţiale.

Singura formaţiune care va avea un candidat la scrutinul prezidenţial este Partidul Libertăţii (FPO).

La finalul lui 2016, Van der Bellen a obţinut 53,8% din voturi, în dauna candidatului de atunci al FPO, Norbert Hofer. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...