Auto - F1: Lewis Hamilton, desemnat Personalitatea Sportivă a Anului (BBC)

Auto - F1: Lewis Hamilton, desemnat Personalitatea Sportivă a Anului (BBC)

Pilotul britanic Lewis Hamilton a fost desemnat Personalitatea Sportivă a Anului de către BBC, la capătul unui sezonul 2020 remarcabil, în care a devenit campion mondial de Formula 1 pentru a şaptea oară în cariera sa, informează Reuters.

Hamilton s-a impus în faţa lui Jordan Henderson, căpitanul echipei de fotbal FC Liverpool, clasat pe locul secund, şi a primei femei jocheu care a reuşit să se impună în cursele din cadrul Champions Day, unul dintre cele mai importante evenimente hipice din Marea Britanie, Hollie Doyle, care a ocupat poziţia a treia.

Pe lista finaliştilor pentru acest premiu s-au mai aflat boxerul Tyson Fury, jucătorul de cricket Stuart Broad şi "regele" snooker-ului Ronnie O'Sullivan.

În vârstă de 35 ani, Lewis Hamilton a cucerit anul acesta a patra sa coroană mondială consecutivă în Formula 1, egalându-l pe Michael Schumacher ca număr de titluri şi doborând totodată recordurile de victorii (95) şi de plecări din pole position (98).

FC Liverpool, campioană a Angliei după o pauză de trei decenii, a fost desemnată Echipa Anului, în timp ce managerul său, germanul Juergen Klopp, a primit titlul de Antrenor al Anului.

Internaţionalul englez Marcus Rashford, atacantul echipei Manchester United, a primit la rândul său un premiu special pentru campania sa în favoarea meselor şcolarilor.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”