Auto - F1: Lewis Hamilton, înnobilat în Marea Britanie după titlurile de campion mondial

Auto - F1: Lewis Hamilton, înnobilat în Marea Britanie după titlurile de campion mondial

Lewis Hamilton a fost înnobilat în Marea Britanie, fiind promovat la rangul de cavaler pe lista persoanelor onorate de Anul Nou, după ce în 2020 a egalat recordul lui Michael Schumacher de şapte titluri mondiale în Formule 1, transmite AFP.

Sir Lewis Hamilton, care a doborât şi recordul de curse câştigate de Schumacher (95), fusese onorat cu ordinul MBE (Most Excellent Order of the British Empire) în 2008, pentru serviciile sale în lumea sportului cu motor şi pentru primul titlu de campion mondial de Formula 1.

Primul şi singurul pilot negru din categoria regină a motorsportului, în vârstă de 35 de ani, a încheiat un sezon de excepţie, scurtat de pandemia de coronavirus.

Luna trecută, un grup de parlamentari britanici i-a cerut premierului Boris Johnson ca Hamilton să fie ridicat la rangul de cavaler.

Provenind dintr-un mediu modest, Hamilton a dedicat victoria sa din 15 noiembrie, obţinută în Turcia, ''copiilor şi tuturor celor pentru care este important să vadă acest lucru'', îndemnându-i: ''Visaţi imposibilul, urmaţi-vă visul, nu vă îndoiţi niciodată de voi''.

Hamilton, care locuieşte în principatul Monaco, a fost în atenţia opiniei publice în trecut pentru situaţia sa fiscală, dar a făcut dovada că plăteşte o sumă importantă pentru impozite în Marea Britanie.

Pilotul echipei Mercedes, adulat şi controversat deopotrivă, a devenit un apărător fervent al egalităţii, al diversităţii, al cauzei animalelor şi al mediului, făcând multe declaraţii în acest sens în cursul anului, legate de drepturile omului, democraţie şi lupta împotriva rasismului.

Lista de Onoare de Anul Nou în Regatul Unit evidenţiază realizările excepţionale în diferite domenii, în special în sport, lumea spectacolului şi politică, precum şi contribuţiile unui mare număr de simpli cetăţeni. Anul acesta, numeroase premii au fost decernate celor care au căutat soluţii pentru problemele puse de pandemia de coronavirus.

Lista cu propuneri este creată de prim-ministru şi supusă aprobării din partea Reginei Elisabeta a II-a.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Așa o fi?

4 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?