Auto - F1: Marele Premiu al Ungariei, întrerupt după un carambol chiar în primul viraj

Auto - F1: Marele Premiu al Ungariei, întrerupt după un carambol chiar în primul viraj

Un carambol produs duminică, pe ploaie, chiar în primul viraj al circuitului de la Hungaroring, la Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, a provocat abandonul piloţilor Valtteri Bottas (Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari) şi Sergio Perez (Red Bull), provocând totodată avarii monopostului pilotat de olandezul Max Verstappen (Red Bull - Honda), liderul la zi în clasamentul piloţilor, scrie AFP.

Cursa, prevăzută a avea 70 de tururi, a fost întreruptă temporar după aceste accidente în cascadă, cauzate de frânarea prea târzie a lui Bottas din cauza numeroaselor resturi aflate de pe pistă.

Dacă britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), plecat din pole position, a scăpat de accident, Verstappen a fost lovit puternic pe partea dreaptă după manevra tardivă a lui Bottas, care a plecat din linia întâi dar de pe poziţia a doua.

Bottas s-a izbit şi cu Perez, apoi în eveniment a fost implicat şi Leclerc.

Incidentul a amintit de cel de la Silverstone, de la MP al Marii Britanii din urmă cu două săptămâni. Atunci, după un start uluitor, în care Verstappen a plecat din pole position, Hamilton a încercat să treacă în frunte, dar l-a acroşat pe olandez în timpul unei manevre de depăşire, pilotul lui Red Bull ajungând în barierele de securitate, fără posibilitatea de a mai continua cursa.

Verstappen a coborât rapid din monopostul său, vizibil şocat şi a fost preluat de pe pistă de o ambulanţă, după ce a salutat publicul britanic. După un control medical iniţial la circuit, pilotul olandez, în vârstă de 23 ani, a fost dus la spital, ca măsură de precauţie, înainte de anunţat că nu a suferit nicio leziune gravă.

Ungaria găzduieşte duminică ultimul Grand Prix înainte de vacanţa de vară pe o vreme extremă, caniculară urmată de ploi, dar şi pe fondul tensiunilor dintre Verstappen şi Hamilton care au apărut după implicarea celor doi în incidentul de la Silverstone.

Cursa de pe Hungaroring a fost reluată, iar Hamilton a plecat de pe ultima poziţie, lider fiind francezul Esteban Ocon (Alpine)
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...