Auto - F1: Pilotul canadian Lance Stroll, testat pozitiv la COVID-19 după Grand Prix-ul Eifel

Auto - F1: Pilotul canadian Lance Stroll, testat pozitiv la COVID-19 după Grand Prix-ul Eifel

Pilotul canadian Lance Stroll a anunţat, miercuri, că a fost testat pozitiv la COVID-19 după Grand Prix-ul Eifel la Formula 1, desfăşurat pe 11 octombrie, dar s-a vindecat şi va putea lua startul la Marele Premiu al Portugaliei, din acest weekend, transmite Reuters.

Stroll (21 ani) a ratat cursa de la Nuerburgring după ce s-a simţit rău şi a fost înlocuit în ultimă instanţă de germanul Nico Hulkenberg în monopostul Racing Point.

Echipa cu sediul la Silverstone, deţinută de tatăl pilotului, Lawrence Stroll, aflată pe locul al treilea în clasamentul constructorilor, a precizat atunci că Lance s-a simţit rău încă de la Marele Premiu al Rusiei, din 27 septembrie, dar a fost testat negativ la coronavirus.

Stroll este al doilea pilot de Formula 1 care a contractat noul coronavirus, după ce mexicanul Sergio Perez, nimeni altul decât coechipierul său, a ratat două curse în luna august.

''Vreau să anunţ pe toată lumea că recent am fost testat pozitiv la Covid-19, după weekend-ul Grand Prix-ului Eifel'', a precizat Stroll
în reţelele de socializare.

''Mă simt sută la sută acum şi am fost testat negativ recent'', a subliniat canadianul. Stroll a mărturisit că s-a trezit sâmbătă dimineaţa la Nuerburgring cu probleme la stomac: ''Am urmat protocolul FIA, m-am izolat şi nu am revenit în paddock''.

''Nu eram în stare să alerg cursa şi am plecat acasă duminică dimineaţa. Deoarece încă nu mă simţeam bine, am făcut testul Covid duminică seara. În ziua următoare rezultatul a fost pozitiv, aşa că am stat izolat acasă timp de zece zile. Din fericire, simptomele mele au fost destul de uşoare'', a mai spus Stroll. Pilotul canadian a indicat că a fost testat negativ lunea trecută.

Campioana Mercedes, cu britanicul Lewis Hamilton îndreptându-se către al şaptelea său titlu de campion mondial, a anunţat două cazuri pozitive la Nuerburgring, apelând la şase înlocuitori aduşi din Anglia.

Cursa de duminică, de pe circuitul Algarve, de lângă Portimao, va fi a 12-a etapă a acestui sezon şi primul Mare Premiu al Portugaliei după 24 de ani.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...