Auto: Echipajul Bogdan Marişca/Sebastian Itu, implicat într-un accident în Raliul Maramureşului

Auto: Echipajul Bogdan Marişca/Sebastian Itu, implicat într-un accident în Raliul Maramureşului

Echipajul alcătuit din Bogdan Marişca şi Sebastian Itu (Ford Fiesta R5) a fost implicat într-un accident, sâmbătă, la Raliul Maramureşului, prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, ieşind în decor în timpul probei speciale cu numărul 5, Copalnic, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Ambii sportivi sunt în afara oricărui pericol, dar copilotul a fost transportat la UPU Baia Mare pentru mai multe investigaţii, fiind conştient şi cooperant. Conducerea cursei a decis anularea probei speciale cu numărul cinci, dar şi a celei cu numărul şase.

Maşina pilotată de multiplul campion naţional Bogdan Marişca s-a izbit de un copac, fiind avariată în special în partea dreaptă. A fost activat butonul SOS, pilotul a ieşit singur din maşină şi, imediat, din start a plecat spre locul accidentului o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, cu medic de la Comisia Medicală FRAS.

Copilotul era cooperant şi conştient, însă, conform protocolului, s-a decis intervenţia descarcerării pentru extragerea lui din maşina de concurs pentru a evita anumite leziuni care nu erau vizibile. A fost transportat spre UPU Baia Mare cu ambulanţa de la SAJ. La unitatea medicală a fost diagnosticat cu un traumatism cranio cerebral uşor şi un hematom la cotul drept. Cooperant şi conştient, acesta este în afara oricărui pericol, dar se află sub investigaţii. Pilotul Bogdan Marişca este alături de el la spital, acesta neavând nevoie de nicio intervenţie medicală, precizează FRAS.

Marişca şi Itu formează cel mai longeviv echipaj din Campionatul Naţional de Raliuri, cei doi făcând echipă în maşina de concurs încă din 1997. În momentul accidentului, aceştia se aflau pe locul 3 în topul general de la Raliul Maramureşului.

Liderul cursei după prima zi este echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Porsche 997 RGT), cu timpul de 37 min 42 sec, potrivit site-ului FRAS, urmat de bulgarii Ignat Petrov Isaev/Iordan Iordanov (Skoda Fabia R5), la 7 sec 6/10, şi de Andrei Gîrtofan/Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally 2), la 01 min 59 sec 9/10, etc.

Duminică sunt programate ultimele două probe speciale ale cursei.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: Federatia Romana de Automobilism Sportiv /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria