Auto: F1 - Hamilton îi propune o confruntare "față în față" lui Vettel, "dacă vrea să arate că este bărbat"

Auto: F1 - Hamilton îi propune o confruntare "față în față" lui Vettel, "dacă vrea să arate că este bărbat"

"Dacă vrea să dovedească faptul că este bărbat, atunci va trebui să o facem în afara mașinii, față în față", a afirmat pilotul britanic Lewis Hamilton după acroșajul cu Sebastian Vettel, duminică, în timpul Grand Prix-ului Azerbaidjanului la Formula 1.

Cei doi piloți, care domină Campionatul Mondial de Formula 1 — Vettel este pe primul loc cu 14 puncte avans în fața lui Hamilton—, s-au acroșat în turul 22 la Baku, în timp ce cursa fusese neutralizată și monoposturile rulau în urma mașinii de securitate.

Hamilton, care se afla în frunte, a încetinit considerabil în virajul 15, iar Vettel i-a intrat în spate, avariindu-i eleronul. Nemulțumit de atitudinea sa, Vettel l-a depășit și a tras de volan în direcția lui Hamilton, roțile monopostului Ferrari al germanului și Mercedesul englezului atingându-se.

"Dacă vrea să dovedească că este bărbat, atunci hai să o facem în afara mașinii, față în față", a afirmat Hamilton în fața camerelor de filmat la finalul cursei.

"Să pilotezi în maniera asta, este periculos. Bine că nu am avut viteză, pentru că ar fi putut fi grav", a adăugat Hamilton. "Sunt mulți tineri care se uită la Formula 1 și care au văzut acest gen de atitudine din partea multiplului campion mondial", a mai spus Hamilton.

Sancționat cu o penalitate de 10 secunde, Vettel, laureat al titlului mondial în patru rânduri (2010, 2011, 2012 și 2013) a încheiat cursa marcată de tensiuni pe locul 4, chiar în fața rivalului său Hamilton, triplu campion mondial (2008, 2014 și 2015), mărindu-și avansul în clasamentul general al piloților.

Pilotul australian Daniel Ricciardo (Red Bull) a câștigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului, pe circuitul de la Baku.

Ricciardo a reușit a cincea victorie din cariera sa, fiind urmat în clasamentul cursei de finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), care l-a depășit aproape de linia de sosire pe canadianul Canadien Lance Stroll (Williams).

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Interesante amănunte...