Auto: F1 - Lewis Hamilton, obiectul unei anchete a comisarilor Marelui Premiu al Braziliei

Auto: F1 - Lewis Hamilton, obiectul unei anchete a comisarilor Marelui Premiu al Braziliei

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), care a dominat sesiunea de calificări pentru Marele Premiu al Braziliei la Formula 1, vineri, va face obiectul unei anchete a comisarilor de cursă pentru a determina dacă monopostul său este conform regulamentului, informează AFP.

Mai precis, DRS-ul (clapeta montată pe eleronul spate al monopostului care se deschide pentru a câştiga viteză) este problema pusă în discuţie, întrucât acesta s-ar deschide mai mult decât permite regulamentul.

Dacă comisarii cursei vor considera maşina neregulamentară, septuplul campion mondial riscă descalificarea din această şedinţă de calificări şi în consecinţă un start de pe fundul grilei la cursa de sprint calificativă de sâmbătă, programată pe circuitul Interlagos din Sao Paulo.

Aşa cum se ştie, Lewis Hamilton (Mercedes) va fi penalizat cinci locuri duminică pe grila de start în Marele Premiu al Braziliei de Formula 1, din cauza schimbării motorului peste cota autorizată pe sezon, a anunţat vineri echipa sa.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

2 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei

3 Scandal sexual cu dansatoarea maneliștilor! Cristina Pucean îl dă în vileag pe Bogdan de la Ploiești!

4 VIDEO Explozie puternică urmată de incendiu la fabrica companiei austriece Kronospan Sebeș

5 Răsturnare de situație! / Un moştenitor secret al celebrei avocate Paula Iacob revendică averea uriașă de 10 milioane de euro