Auto: F1 - Lewis Hamilton, obiectul unei anchete a comisarilor Marelui Premiu al Braziliei

Auto: F1 - Lewis Hamilton, obiectul unei anchete a comisarilor Marelui Premiu al Braziliei

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), care a dominat sesiunea de calificări pentru Marele Premiu al Braziliei la Formula 1, vineri, va face obiectul unei anchete a comisarilor de cursă pentru a determina dacă monopostul său este conform regulamentului, informează AFP.

Mai precis, DRS-ul (clapeta montată pe eleronul spate al monopostului care se deschide pentru a câştiga viteză) este problema pusă în discuţie, întrucât acesta s-ar deschide mai mult decât permite regulamentul.

Dacă comisarii cursei vor considera maşina neregulamentară, septuplul campion mondial riscă descalificarea din această şedinţă de calificări şi în consecinţă un start de pe fundul grilei la cursa de sprint calificativă de sâmbătă, programată pe circuitul Interlagos din Sao Paulo.

Aşa cum se ştie, Lewis Hamilton (Mercedes) va fi penalizat cinci locuri duminică pe grila de start în Marele Premiu al Braziliei de Formula 1, din cauza schimbării motorului peste cota autorizată pe sezon, a anunţat vineri echipa sa.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”