Auto-F1: Lewis Hamilton, în pole position la MP al Marii Britanii; Bottas, cel mai rapid în a treia sesiune a antrenamentelor

Auto-F1: Lewis Hamilton, în pole position la MP al Marii Britanii; Bottas, cel mai rapid în a treia sesiune a antrenamentelor

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial en titre, va pleca din pole position duminică, în Marele Premiu al Marii Britanii de Formula 1, pe circuitul de la Silverstone (5,891 km).

În calificări, Hamilton l-a devansat pe coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas, chiar dacă acesta avusese cel mai rapid timp în cea de-a treia sesiune a antrenamentelor libere, cu 1:25.873 (19 tururi).

La ultima sesiune a antrenamentelor, britanicul se clasase pe poziţia a doua cu 1:26.011 (22 tururi), în timp ce pe locul trei s-a situat olandezul Max Verstappen (Red Bull-Honda), cu 1:26.173 (15 tururi), care fusese cel mai rapid vineri, în prima sesiune.

Canadianul Lance Stroll (Racin Point-Mercedes), cel care avusese cel mai bun timp la a doua sesiune de antrenamente libere, a obţinut al patrulea timp la a treia probă a încercărilor, cu 1:26.576 (14 tururi).

Hamilton, sextuplu campion mondial, a obţinut astfel al 7-lea pole position la MP al Marii Britanii, al 91-lea al carierei.

Bottas va pleca tot din linia întâi dar de pe poziţia a doua, din linia a doua vor lua startul olandezul Max Verstappen (Red Bull-Honda), respectiv monegascul Charles Leclerc (Ferrari), din linia a treia vor porni britanicul Lando Norris (McLaren-Renault) şi canadianul Lance Stroll (Racing Point-Mercedes), iar la linia a patra se vor alinia spaniolul Carlos Sainz Jr. (McLaren-Renault) şi australianul Daniel Ricciardo (Renault).

Linia a cincea este formată din francezul Esteban Ocon (Renault) şi germanul Sebastian Vettel (Ferrari), a şasea din francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri-Honda) şi thailandezul Alexander Albon (Red Bull-Honda), linia a şaptea îi va avea la start pe germanul Nico Hulkenberg (Racing Point-Mercedes) şi pe britanicul George Russell (Williams-Mercedes), iar din linia a opta vor porni danezul Kevin Magnussen (Haas-Ferrari) şi italianul Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo Racing-Ferrari).

La ultimele două linii se vor afla finlandezul Kimi Raikkonen (Alfa Romeo Racing-Ferrari), alături de francezul Romain Grosjean (Haas-Ferrari), respectiv rusul Daniil Kviat (Alpha Tauri-Honda) şi canadianul Nicholas Latifi (Williams-Mercedes).

Marele Premiu al Marii Britanii este a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, în calendarul competiţional revizuit din cauza pandemiei de coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante