Auto: Ferrari a admis în academia sa de piloţi un adolescent australian de 14 ani

Auto: Ferrari a admis în academia sa de piloţi un adolescent australian de 14 ani

Scuderia Ferrari l-a admis în academia sa de piloţi pe tânărul australian James Wharton, de 14 ani, care va fi susţinut pentru participarea lui în Formula 4, relatează Reuters.

Wharton, un fan al conaţionalului său Daniel Ricciardo, a fost preferat la testul final altor cinci tineri piloţi din lume, evaluaţi cu prilejul unei tabere de pregătire la Maranello. El va trebui să aştepte împlinirea vârstei de 15 ani pentru a pilota în Formula 4.

''Are viteza în sânge şi o combinaţie între abilitatea de a asculta şi cea de a pune în practică sfaturile primite. Atitudinea lui pozitivă şi nivelul atins, capacitatea de a fi un jucător de echipă şi natura lui veselă îl fac potrivit în mod special pentru acest sport'', l-a caracterizat pe tânărul australian Marco Matassa, şeful academiei Ferrari.

Academia italiană a promovat la echipa Ferrari de Formula 1 câţiva piloţi interesanţi, ultimul fiind germanul Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial Michael, care anul viitor va concura pentru echipa americană Haas. Fondată în 2009, Academia de piloţi Ferrari a promovat în Formula 1 nume precum Sergio Perez şi Jules Bianchi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat