Auto: Fiul lui Michael Schumacher, la un pas de titlul de campion european la Formula 3

Auto: Fiul lui Michael Schumacher, la un pas de titlul de campion european la Formula 3

Mick Schumacher, fiul legendarului pilot de Formula 1 Michael Schumacher, este aproape de a câştiga în acest weekend, la vârsta de 19 ani, titlul de campion european la Formula 3, ceea ce ar constitui un pas înainte către un viitor în "Marele Circ", informează AFP.

Sâmbătă şi duminică, pe circuitul din Hockenheim (Germania), Mick mai are doar un pas de făcut pentru a-şi asigura titlul continental. După nouă weekend-uri de curse (câte trei curse pe weekend), el are un avans de 49 de puncte în faţa principalului său adversar, britanicul Dan Tickum.

Un titlu sau locul doi în Formula 3 îi conferă dreptul la o "Super Licenţă FIA", indispensabilă pentru a putea concura în Formula 1.

"Vreau să avansez pas cu pas şi să iau cursele una câte una. Numele meu deschide uşi, dar trebuie să dovedesc de fiecare dată", a spus tânărul Schumacher, care pilotează pentru echipa Prema Theodore Racing Team.

Michael Schumacher, septuplu campion mondial la Formula 1, nu a mai apărut în public de la accidentul de schi din luna decembrie 2013, în urma căruia a rămas paralizat. AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa foto: (c) Mick Schumacher /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale