Auto: Formula 1 şi echipele au semnat un nou acord comercial până în 2025

Auto: Formula 1 şi echipele au semnat un nou acord comercial până în 2025

Formula 1, Federaţia internaţională de automobilism şi cele 10 echipe participante au semnat un nou acord comercial (Concorde Agreement) până cel puţin la finele anului 2025, în care se stabilesc termenii prin care echipele participă la curse şi modul în care se împart premiile şi drepturile de televizare, relatează Reuters.

''Acest an a fost fără precedent pentru întreaga lume şi noi suntem mândri că Formula 1 a reuşit să reia în ultimele luni cursele într-un mod sigur. Am spus la începutul anului că, din cauza naturii fluide a pandemiei, acordul (Concorde Agreement) va lua un timp suplimentar şi suntem încântaţi că până în august am reuşit să ajungem la o înţelegere cu cele zece echipe privind planurile de viitor pe termen lung din sportul nostru'', se arată într-un comunicat al lui Chase Carey, preşedintele Formula One.

Cele mai vechi şi glorioase trei echipe, Ferrari, McLaren şi Williams, au fost primele care au semnat noul acord comercial, marţi, urmate o zi mai târziu de celelalte şapte echipe.

''Noul acord comercial, coroborat cu noile regulamente din 2022, vor pune bazele pentru transpunerea lui în realitate şi de a crea un mediu cât mai echitabil atât financiar cât şi din punct de vedere al limitării diferenţelor dintre echipe pe circuitele de curse'', concluzionează comunicatul Formula One.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…