Auto: Mercedes confirmă că Lewis Hamilton va concura în noua ediţie din Formula 1

Auto: Mercedes confirmă că Lewis Hamilton va concura în noua ediţie din Formula 1

Echipa Mercedes a confirmat că pilotul britanic Lewis Hamilton, septuplu campion al lumii, va concura în noua ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1, care va debuta luna viitoare.

"44 is back" (44 s-a întors), a scris Mercedes într-un mesaj postat pe contul său oficial de Twitter, însoţit de o fotografie din spate a lui Hamilton, echipat în combinezonul de pilot, privind către numărul său favorit, 44, pe care îl va purta şi în sezonul 2022.

Hamilton este în continuare sub contract cu Mercedes, însă tăcerea sa după pierderea titlului mondial în faţa olandezului Max Verstappen (Red Bull), în ultima cursă din sezonul trecut, pe 12 decembrie la Abu Dhabi, a dat naştere unor zvonuri privind posibila sa retragere din Formula 1.

Timp de două luni, britanicul nu a avut nicio ieşire publică, având o singură postare pe reţelele de socializare, în data de 5 februarie, când a publicat o fotografie însoţită de textul "Am fost plecat, acum m-am întors".

El a revenit apoi la Brackley (Anglia) pentru debutul pregătirilor în vederea sezonului 2022 alături de echipa sa, urmând să fie prezent vineri, la Silverstone, cu ocazia prezentării oficiale a noului monopost Mercedes - W13.

Anunţul Mercedes a fost făcut luni, ziua în care a avut loc reuniunea Comisiei pentru Formula 1 din cadrul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), care are loc la Londra, în prezenţa noului preşedinte ales al acestei organizaţii, Mohammed Ben Sulayem.

Ediţia 2022 a Mondialului de Formula 1 va debuta oficial pe 20 martie, cu Marele Premiu al Bahrainului.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?