Auto: Sebastien Bourdanis, rănit grav în timpul calificărilor pentru Cursa de 500 mile de la Indianapolis

Auto: Sebastien Bourdanis, rănit grav în timpul calificărilor pentru Cursa de 500 mile de la Indianapolis

Pilotul francez Sebastien Bourdais a fost victima unui spectaculos și violent accident sâmbătă, în prima zi a calificărilor pentru Cursa de 500 mile de la Indianapolis (Statele Unite), suferind fracturi multiple la bazin, informează AFP.

Bourdais, care realizase cel mai rapid timp în ultima sesiune de antrenamente libere, desfășurată vineri, a pierdut controlul monopostului său la o viteză de aproximativ 330 km/h și a lovit aproape frontal zidul de protecție de pe marginea pistei. În urma șocului violent, vehiculul s-a rostogolit și a luat foc.

Serviciile de intervenție au sosit imediat la locul accidentului și au stins rapid incendiul, iar apoi l-au extras pe pilotul francez din vehicul, transportându-l la spitalul universitar din Indianapolis, unde a fost operat.

Bourdais a suferit "multiple fracturi ale bazinului, precum și o fractură la șoldul drept", a precizat echipa sa, Dale Coyne Racing într-un comunicat.

Soția pilotului, Claire Bourdais, a scris într-un mesaj postat pe Facebook că intervenția chirurgicală "a decurs bine", dar "convalescența va fi lungă".

În vârstă de 38 ani, Sebastien Bourdais are în palmares patru titluri de campion în Champ Car. El a concurat și în Formula 1, fără prea mare succes însă, în sezoanele 2008 și 2009, sub culorile echipei Toro Roso.

Pilotul francez a reușit să câștige prima etapă a sezonului 2017 din campionatul IndyCar și era considerat unul dintre favoriții Cursei de 500 mile de la Indianapolis, care va avea loc pe 28 mai.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...