Autorii atacului armat de la Charlie Hebdo au strigat că l-au răzbunat pe profet (martori)

Autorii atacului armat de la Charlie Hebdo au strigat că l-au răzbunat pe profet (martori)

Autorii atacului asupra sediului publicației satirice franceze Charlie Hebdo, care s-a soldat miercuri cu cel puțin 12 morți, au strigat 'l-am răzbunat pe profet!', potrivit martorilor citați de o sursă din poliție, relatează AFP.

Într-o înregistrare video a atacului, filmată de un bărbat refugiat pe acoperiș și postată online de site-ul televiziunii publice France Télévisions, poate fi auzit un bărbat care strigă 'Allah akbar' în timp ce trage cu arma.

Oameni înarmați au împușcat mortal 12 oameni și au rănit alți patru atacând miercuri sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo, atac denunțat imediat de președintele Hollande drept 'un atentat terorist'. Potrivit AFP, este cel mai sângeros atentat din Franța din ultimii 40 de ani.

Identitatea celor doi autori ai atacului nu era cunoscută în jurul prânzului.

Hollande a convocat o reuniune ministerială de criză la ora 13.00 GMT, la Palatul Elysée. Premierul Manuel Valls a decis să ridice nivelul de alertă al planului antiterorist Vigipirate la cel mai înalt grad pentru întreaga regiune pariziană.

Conform unei surse apropiate anchetei, atacul s-a produs 'în jurul orei 11.30', atunci când 'doi oameni înarmați cu un kalașnikov și un lansator de rachete au pătruns în sediul săptămânalului satiric' Charlie Hebdo, în centrul capitalei. 'A avut loc un schimb de focuri cu forțele de ordine', a declarat sursa citată. După ce au părăsit locul atacului, cei doi agresori au împușcat un polițist.

'Am auzit focuri de armă și am văzut oameni cu cagule care au plecat într-o mașină', a declarat un vecin care are biroul pe aceeași stradă cu publicația.

Un alt vecin a povestit AFP că a auzit 'în jur de 30 de focuri de armă într-un interval de circa 10 minute'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?