Autorii atacurilor de la Teheran sunt cetățeni iranieni recrutați de Statul Islamic (oficial)

Autorii atacurilor întreprinse miercuri împotriva parlamentului și a mausoleului lui Khomeini la Teheran, soldate cu 13 morți, sunt cetățeni iranieni care fuseseră recrutați de gruparea Stat Islamic (SI), a declarat un înalt responsabil iranian, citat de AFP.

Cei șase atacatori ''erau iranieni și aderaseră la Daesh (acronimul în limba arabă pentru Statul Islamic) undeva prin Iran'', a declarat miercuri seara la televiziunea națională Reza Seifollahi, secretar-adjunct al Consiliului național suprem de securitate.

Atacurile de miercuri sunt primele acțiuni de acest fel revendicate de gruparea jihadistă pe teritoriul iranian. SI a amenințat în ultimele luni că va ataca Iranul, țară șiită în proporție de 90% și care contribuie cu un puternic sprijin militar împotriva grupării jihadiste în Siria și Irak.

Patru atacatori au acționat împotriva parlamentului de la Teheran. Doi și-au detonat încărcăturile explozive și doi au fost împușcați de forțele de securitate.

Autorii atacului din parlament aveau vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, a declarat agenției Fars Mohammad Hossein Nejat, adjunctul șefului serviciilor de securitate ale Gardienilor Revoluției, corpul de elită al Iranului.

Musulmanii șiiți sunt considerați de către sunniți drept apostați. Sunniții constituie o minoritate importantă în Iran, îndeosebi la frontierele sale cu Irakul și Pakistanul.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

2 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

3 Iluzie optică?

4 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

5 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există