Autoritatea de reglementare germană se aşteaptă la reluarea livrărilor prin Nord Stream cu 30% din capacitate

Autoritatea de reglementare germană se aşteaptă la reluarea livrărilor prin Nord Stream cu 30% din capacitate

Siemens Energy este gata să furnizeze mai multe turbine pentru Nord Stream, dacă este solicitat

Gascade se aşteaptă ca livrările Nord Stream să se reia la 40% din maxim
Departamentul de Stat consideră că Nord Stream furnizează o modalitate eficientă de a furniza gaze Europei
"Gazprom s-a lăudat: acum aproximativ 530 GWh de gaz pe zi vor fi livraţi pe 21 iulie prin Nord Stream. Aceasta va reprezenta aproximativ 30% din capacitatea totală", a spus Muller. Totuşi, el a adăugat că sunt posibile alte schimbări.

Miercuri mai devreme, Müller a indicat că „iniţial, aproximativ 800 GWh de gaz au fost nominalizaţi pentru 21 iulie 2022 la punctele de intrare ale Nord Stream în Germania.

La rândul său, operatorul german de transport de gaze Gascade se aşteaptă ca transportul gazelor prin Nord Stream să fie reluat la nivelul de pre-întreţinere (40% din capacitate), dar din moment ce lansarea infrastructurii după reparaţie este un proces tehnic complex, refacerea capacitaţii gazoductului poate dura câteva ore şi va dura până joi târziu dimineaţa, a subliniat Gascade.

Anterior, primele cereri de primire a gazului prin Nord Stream de către Germania la terminalul de recepţie din Greifswald pe 21 iulie au coincis cu cifrele dinainte de oprire. Furnizarea de gaz prin gazoduct a fost suspendată în perioada 11 iulie - 21 iulie din cauza reparaţiilor programate.

De la jumătatea lunii iunie, Nord Stream a fost folosit doar la 40% (67 milioane de metri cubi pe zi) din capacitatea sa maximă din cauza returnării premature a turbinelor cu gaz Siemens după reparaţii din cauza sancţiunilor canadiene împotriva Rusiei.

Înainte de aceasta, preşedintele rus Vladimir Putin a spus că, dacă turbina pentru Nord Stream nu este returnată Rusiei, pe traseu pot fi pompaţi doar 30 de milioane de metri cubi de gaz pe zi în loc de actualele 60 de milioane de metri cubi. El a atras atenţia asupra faptului că la sfârşitul lunii iulie pentru lucrări de reparaţii „ar trebui trimisă o altă turbină”. Totodată, Gazprom nu a primit documente de la Siemens cu privire la returnarea motorului cu turbină cu gaz şi a trimis o nouă solicitare companiei germane. Holdingul rus a remarcat că revenirea turbinei sub sancţiuni şi revizia ulterioară a altor motoare afectează funcţionarea în siguranţă a Nord Stream.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?