Autorităție au stabilit data alegerilor locale din Rep. Moldova. Ce duminică din noiembrie a fost aleasă

Autorităție au stabilit data alegerilor locale din Rep. Moldova. Ce duminică din noiembrie a fost aleasă

În data de 5 noiembrie 2023 va fi desfășurat scrutinul, inclusiv în Capitala țării. Decizia privind ziua alegerilor a fost stabilită de Comisia Electorală Centrală, în cadrul ședinței de marți.

În noiembrie vor fi alegeri locale în Republica Moldova. FOTO: EFA EPE

Potrivit reprezentanților Comisiei Electorale Centrale (CEC), startul perioadei electorale va fi dat în data de 7 august, iar campania electorală va începe în ziua înregistrării concurenților electorali, însă nu mai devreme de 30 de zile înainte de vot.

,,În perioada următoare, CEC va elabora și va aproba Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale generale, care va conține acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral”, au anunțat angajații CEC.

Cel mai urmărit proces de vot din țară va fi cel din Chișinău unde bătălia se va da pentru fotoliul de primar.

Actualul edil al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că va candida pentru al doilea mandat, însă nu pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), așa cum a făcut-o prima dată, ci pe cele a formațiunii sale, Mișcarea Alternativă Națională (MAN), fondată anul trecut.

Lilian Carp, vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, este candidatul partidului care guvernează Republica Moldova, iar Victor Chironda, fost viceprimar al Capitalei, a fost înaintat din partea Platformei DA.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor urmează să-și anunțe candidatul, la fel și alte formațiuni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?