Autoritățile din Bhutan au sărbătorit nașterea prințului moștenitor plantând 108.000 de arbuști

Autoritățile din Bhutan au sărbătorit nașterea prințului moștenitor plantând 108.000 de arbuști

Nașterea prințului moștenitor al tronului statului Bhutan în luna februarie a fost sărbătorită recent prin plantarea a 108.000 de arbuști pe tot teritoriul regatului himalayan, scrie marți directmatin.fr. Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, al cincilea rege al Bhutanului, și regina Jetsun Pema, numită și "Kate Midleton a Himalayei", au întâmpinat astfel primul lor copil. 

Numărul copacilor plantați nu a fost ales la întâmplare: 108 este număr sfânt în budismul vajrayana, religia de stat a micului stat situat între India și China. Fiecare arbore, considerat sursă de viață în budism, reprezintă o rugăciune pentru ca micul prinț să aibă o copilărie fericită și plină de înțelepciune și să fie ferit de probleme de sănătate.

Statul Bhutan desfășoară o politică de fericire națională brută, introdusă în anii 1970 drept răspuns la produsul intern brut (PIB). Progresul se măsoară în nouă domenii, definit fiecare prin 72 de indicatori.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”