Autoritățile din Bulgaria, pregătite să primească 17 răniți în exploziile din Crevedia

Autoritățile din Bulgaria, pregătite să primească 17 răniți în exploziile din Crevedia

Hristo Hinkov, Ministrul bulgar al Sănătății, a declarat că au fost asigurate măsurile pentru transportul și internarea a 17 răniți în exploziile de la stația GPL din Crevedia în unitățile sanitare din Bulgaria, potrivit BTV.

FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Inițial, cererea era pentru 8 persoane rănite, însă apoi a crescut, conform surselor citate. Victimele pot fi transportate dar după ce sunt stabilizate de către medicii români. De asemenea, ministrul bulgar a spus că echipele „rămân în alertă și așteaptă informații de la autoritățile române”, potrivit aceluiași site de presă bulgar.

Ne exprimăm disponibilitatea de a oferi asistență pentru 17 persoane, dintre care 7 pot fi spitalizate la Academia Medicală Militară din Varna, 6 la „Pirogov” și câte două la „Sfântul Gheorghe” din Plovdiv și la „Medika” din Ruse. Toate victimele sunt în stare gravă, cu arsuri de peste 50%. Răniții pot fi transportați în țara noastră doar după ce medicii români îi stabilizează”, spune Hristo Hinkov, ministrul Sănătății din Bulgaria.

Elicopterele, ce vor transporta victimele exploziilor din Crevedia în țara vecină, vor ateriza pe aeroporturile din Sofia, Varna și Ruse. O escortă a poliției bulgare, asigurată de Ministerul bulgar de Interne, va însoți echipajele de răniți pentru o deplasare rapidă spre spitalele din Bulgaria.

Hristo Hinkov, Ministrul Sănătății în Bulgaria a adăugat că la victimele cu arsuri peste 50 % din suprafața corpului „rata mortalității este foarte mare”, iar „durerile sunt de nedescris”. „La 70%, oamenii supraviețuiesc rar, dar au existat salvări. Situația este foarte gravă”, a concluzionat acesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat