Autoritățile dintr-un oraș german au descoperit 300 de cazuri în care refugiații au fraudat sistemul de ajutoare sociale

Autoritățile dintr-un oraș german au descoperit 300 de cazuri în care refugiații au fraudat sistemul de ajutoare sociale

O comisie de anchetă verifică suspiciuni privind peste 300 de cazuri în care solicitanți de azil din orașul german Braunschweig au reușit să fraudeze sistemul de acordare a ajutoarelor sociale, transmite DPA.

Cazurile suspecte au în prim-plan în special refugiați din Sudan care au sosit în Germania odată cu valul de migrație din vara anului 2015, a declarat duminică pentru DPA președintele comisiei de anchetă, Joern Memenga. El a estimat că au fost fraudate milioane de euro din fondurile pentru ajutoare sociale.

Refugiații s-au înregistrat la diverse centre, sub diverse identități, pentru a primi de mai multe ori ajutoare sociale. Memenga a spus că mulți dintre ei au folosit trei până la patru nume diferite. Cât despre metodele a care au apelat pentru a nu fi recunoscuți, oficialul german a spus că "își lăsau barba să crească, își puneau ochelari sau își tundeau părul".

Suprasolicitați de cazurile pe care le aveau de gestionat, funcționarii nu și-au dat seama de înșelătorie, mai ales că în perioada de vârf a valului de migrație înregistrau până la 2.000 de refugiați pe zi, a mai spus sursa citată.

În acest fel, fiecare dintre suspecți a putut păcăli statul. Președintele comisiei de anchetă a relatat despre cazul unui solicitant de azil care a folosit nu mai puțin de 12 identități și care a beneficiat ilegal de 45.000 de euro.

Procurorul din Braunschweig a declarat că este puțin probabil ca vreunul dintre cazuri să ajungă în instanță, pentru că, la momentul când sunt deconspirați, autorii fraudelor au părăsit deja orașul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Așa o fi?

5 Nimicul la putere