Autoritățile franceze au destructurat o rețea ce plasa ilegal în Franța lucrători detașați români și bulgari

Autoritățile franceze au destructurat o rețea ce plasa ilegal în Franța lucrători detașați români și bulgari

O vastă rețea ce exploata munca practicată la negru de lucrători români și bulgari, detașați temporar în Franța în societăți din sectorul agroalimentar, a fost destructurată de autoritățile acestei țări la capătul unei investigații ce a durat opt luni, scrie luni presa franceză.

În timpul unor controale efectuate la sfârșitul anului 2013 și în aprilie 2014 în regiunea Bretania la mai multe societăți franceze din sectorul agroalimentar a fost identificată o firmă de consultanță juridică din România ce detașa ilegal lucrători români și bulgari către astfel de societăți din Franța. Potrivit unui procuror francez, acești lucrători au fost puși la dispoziția companiilor franceze cu încălcarea legislației române și franceze ce reglementează activitatea lucrătorilor detașați.

După opt luni de cercetări s-a confirmat existența unei structuri care a detașat ilegal în Franța 250 de lucrători înregistrați oficial în România. Se estimează că ei au cumulat 450.000 de ore de lucru neînregistrate legal, iar prejudiciul adus prin neplata taxelor depășește 6 milioane de euro.

Pe data de 29 martie, șase membri ai rețelei au fost reținuți și puși sub acuzare pentru trafic de forță de muncă și spălare de bani, iar responsabilul principal a fost arestat preventiv. De asemenea, autoritățile franceze au confiscat un bun imobiliar și șase autoturisme.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Florin Ștefan, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...