Autorităţile germane prelungesc restricţiile în districtul abatorului Toennies afectat de COVID-19

Autorităţile germane prelungesc restricţiile în districtul abatorului Toennies afectat de COVID-19

Landul Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei a anunţat luni că se prelungesc cu o săptămână interdicţiile de circulaţie în districtul Guetersloh, unde s-a constatat un focar de infecţie cu coronavirus la un abator al Grupului Toennies, unde sunt angajaţi mulţi români, informează Reuters.

În districtul vecin, Warendorf, restricţiile vor fi ridicate de marţi, deoarece numărul de teste pozitive este mai redus.

Premierul landului, Armin Laschet, a precizat că în Guetersloh rămân închise barurile, muzeele, cinematografele, sălile de sport şi bazinele de înot, deşi epidemia de COVID-19 este sub control. 'Vedem că situaţia se ameliorează zi de zi, dar ca măsură de precauţie, vom aştepta până când se efectuează mai multe teste şi apoi vom decide dacă putem renunţa', a spus el într-o conferinţă de presă, explicând că rezultatele bune se datorează testării extinse şi restricţiilor.

În total, 600.000 de locuitori din cele două districte au fost consemnaţi la domiciliu pe 23 iunie, după ce au fost testaţi pozitiv la coronavirus peste 1500 de angajaţi ai abatorului, membri ai familiilor lor, precum şi 24 de persoane fără legătură cu firma. Focarul epidemic a declanşat o dezbatere despre standardele industriei alimentare din Germania şi dependenţa acesteia de imigranţi, în special din România.

De la 1 iulie, companiile de procesare a cărnii din Renania de Nord-Westfalia care au peste 100 de angajaţi vor fi obligate să îi testeze pe toţi de două ori pe săptămână, a anunţat luni ministrul sănătăţii landului, Karl-Josef Laumann.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...