Autoritățile rusești recomandă Ungaria rușilor care au nevoie de viză Schengen

Autoritățile rusești recomandă Ungaria rușilor care au nevoie de viză Schengen

Asociaţia Operatorilor de Turism din Rusia (ATOR) recomandă acelor ruși care doresc să obțină viza Schengen în plin război ruso-ucrainean să încerce în Ungaria, Grecia sau Italia, deoarece în aceste ţări pot obţine cel mai ușor, potrivit unui articol publicat în paginile ziarului german Die Welt, potrivit portalului ungar nepszava.hu.

Viktor OrbanFoto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ziarul german a amintit că de la izbucnirea războiului turiştii ruşi sunt considerati persoane ingrate în majoritatea țărilor europene, dar dincolo de aceasta, numărul lor a scăzut: ei pleacă în vacanţă în primul rând în afara Europei. În rândul turiştilor ruşi, în cea mai mare măsură a crescut popularitatea Thailandei: în prima jumătate a anului 2023, față de primele șase luni ale anului precedent, numărul turiștilor din Rusia care vin aici a crescut de aproximativ zece ori.

Pe lângă Thailanda, cele mai populare țări sunt Turcia, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Sri Lanka și Maldive, Turcia fiind cea mai vizitată ţară de turiștii ruși.

Potrivit ATOR, în comparaţie cu ţările amintite, Europa înregistrează un declin masiv, cu 84% mai puțini turiști ruși au sosit pe bătrânul continent anul trecut faţă de anul 2021, deoarece rușii care doresc să intre pe teritoriul UE trebuie să treacă printr-un proces lung de solicitare a vizei, ba mai mult, anumite țări - precum statele baltice, Belgia și Cehia - în prezent nu eliberează nici măcar vize rușilor.

Documentul pot fi obţinut cel mai uşor în Ungaria, Grecia şi Italia, de aceea ATOR recomandă în mod special aceste trei ţări pentru rezolvarea problemelor administrative. În pofida acestui fapt, Spania a emis anul trecut cel mai mare număr de vize Schengen cetățenilor ruși - mai mult de un sfert din toate vizele eliberate, aproximativ 154 mii din 604 mii.

Material realizat cu sprijinul agenției RADOR


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB