Autorităţile şi presa de stat din Rusia se amuză pe seama ''datei invaziei'' în Ucraina anunţată de Occident

Autorităţile şi presa de stat din Rusia se amuză pe seama ''datei invaziei'' în Ucraina anunţată de Occident

Autorităţile şi media de stat din Rusia s-au distrat miercuri pe seama "datei invaziei" ruse în Ucraina, anunţată de media occidentale că ar avea loc pe 16 februarie, potrivit unor surse din serviciile americane de informaţii, relatează AFP.

"Am o rugăminte către media de dezinformare americane şi britanice (...), anunţaţi vă rog calendarul 'invaziilor' noastre pe tot anul care vine, pentru că vreau să-mi planific concediul", a scris pe Telegram Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

Săptămâna trecută, unele media anglo-saxone au indicat, citând surse anonime din administraţia SUA şi din serviciile de informaţii americane, că Rusia ar putea lansa o operaţiune împotriva Ucrainei chiar miercuri, 16 februarie. Respectivele surse au precizat şi că menţionarea unei date specifice ar putea face parte tocmai dintr-un efort de dezinformare al Rusiei.

O serie de ziare anglo-saxone au mers mai departe, afirmând chiar că invazia ar urma să se producă la o anumită oră, în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

"Noaptea a trecut ca de obicei. Am dormit liniştiţi. Dimineaţa, am început ziua în mod calm şi profesional", a comentat netulburat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Întrebat de eventuale contacte cu ţări străine în cursul nopţii, acesta a răspuns: "Nu avem obiceiul să intrăm în contact cu ţări străine noaptea".

"Nu aş spune că ne amuză, dar bineînţeles, aşa ceva ne lasă perplecşi", a nuanţat ministrul afacerilor externe, Serghei Lavrov.

În contextul în care occidentalii avertizează de câteva săptămâni asupra riscurilor unui atac al Rusiei în Ucraina, la ale cărei graniţe a desfăşurat zeci de mii de soldaţi, o retragere parţială a forţelor ruse, începută marţi, alimentează prudent speranţa unei ieşiri din criză, menţionează AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”