Autorităţile spaniole au anunţat o limită pentru încălzire şi aer condiţionat în locurile publice

Autorităţile spaniole au anunţat o limită pentru încălzire şi aer condiţionat în locurile publice

Guvernul spaniol a aprobat un plan de economisire a energiei care stabileşte o limită de temperatură pentru încălzire şi aer condiţionat în unele locuri publice, a anunţat acest lucru luni, Teresa Ribera, viceprim-ministru, ministrul tranziţiei ecologice şi provocării demografice a Regatului, într-o conferinţă de presă.

„Am aprobat primul pas legat de economisirea [de energie] şi economisirea de energie a clădirilor administrative, spaţiilor comerciale şi culturale, magazinelor universale, hotelurilor, cinematografelor, <...> gărilor de cale ferată sau de autobuz sau aeroporturi, în aceste clădiri încălzirea ar trebui să fie [ la nivelul ] nu mai mult de 19 grade, iar vara răcoarea - la nu mai puţin de 27 de grade”, a precizat viceprim-ministrul.

De asemenea, ca parte a planului autorităţilor, este necesară „stingerea iluminării din spate a vitrinelor magazinelor şi a iluminatului clădirilor publice care nu sunt utilizate”, a spus Ribera. Ea a afirmat importanţa închiderii uşilor de la intrare în diverse unităţi atunci când încălzirea sau aerul condiţionat sunt pornite. „În acest plan de austeritate <...> există multe alte măsuri despre care ne aşteptăm să facă parte din măsurile pe care le vor implica alte agenţii guvernamentale, precum şi marile întreprinderi”, a adăugat ea.

Măsurile guvernamentale vizează reducerea consumului de gaze în ţară cu 7%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...